Intervaller på SkiErg och på löpband

Blev lite svettfest sent denna eftermiddag efter har haft det sista politiska uppdraget för i år. Blev i dagens kommunfullmäktige invald som ordinarie ledamot i Vård och omsorgs nämnden, ärofyllt och spännande. Lika ärofyllt är det inte att köra intervaller, det är i alla fall känslan. Men trots lite intervaller senaste tiden p.g.a. flytt med mera så var känslan god, eller åtminstone helt okej. 

Jag har fortfarande provvecka på gymmet som jag testa här i Brunflo och idag testade jag konditionsmaskinerna, SkiErg och löpband. De var jobbiga de också, men det var kontrollerat. Upplägget var likadant, först SkiErg fem minuter tröskel, två minuter vila och sen 10×60/30 intervaller. Sedan byte jag maskin och hade fem minuter vila då emellan. Jag körde med lutningen 10 % på löpbandet. Exakta siffror nedan:

  • 5 min @ 1:49,6 min/500m – 159 (82%) snittpuls
  • 10×60/30 @ 1:44,0 min/500m – 167 (87%) snittpuls
  • 5 min @ 12,5 km/h – 164 (86%) snittpuls
  • 10×60/30 @ 14,5 km/h – 168 (88%) snittpuls

Det var stabilt men den lilla träningen senaste tiden gjorde det lätt att dra upp pulsen, hade jag ett slag högre idag än under maxtestet för 1,5 vecka sedan. Men ändå ingen maxprestation, men hade negativa splits och drog på så maxpulsen landade på fina 187 (97%). Löpningen var tuffare i början än SkiErg:en men kontrollerat rakt av då jag körde samma hastighet hela tiden och pulsen skrämdes inte upp mer än 178 (92%). Bra pass. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *