Intervaller på löpbandet

Blir färre tillfällen jag skriver på min hemsida numera och för stunden handla det om tidsbrist och att jag kanske inte heller träna det mest intressanta, eller för den delen överhuvudtaget. Men gillar man siffror så kan jag väl säga de två senaste passen, idag och i torsdags gick på löpbandet hemma. Alltid konstanta förhållanden och lätt att styra sin tänka träning (intensitet), även tidseffektivt.

i torsdags körde jag non-stop, började och avslutade lugnt respektive fem minuter. Däremellan körde jag en halvtimme progressivt, med start på 8,5 km/h. Sen ökande jag med 0,5 km/h vart femte minut tills jag kom över 10 km/h. Då körde jag ökning till först 10,3 km/h och sen, som också var avslutningen blev det hastighet 10,6 km/h. Ganska styv fart där på slutet men kändes kontrollerat utan att behöva gå över på rött faktiskt. Lutning i vanlig ordning på max, vilket är 11,7%.

Idag körde jag däremot intervaller i form av en tröskel i början och på slutet. Däremellan blev det två block där jag körde på hastigheten 11,8 km/h. I siffror såg det ut såhär:

  • 5 min @ 10,3 km/h – 148 (77%) snittpuls
  • 5x”90/30″ @ 11,8 km/h – 152 (79%) snittpuls
  • 10x”70/20″ @ 11,8 km/h – 166 (87%) snittpuls
  • 5 min @ 10,3 km/h – 162 (85%) snittpuls

Som man märker så drev pulsen inte upp förrän på slutet, 14 slag mellan trösklarna men sista kändes helt klart att det var där jag skulle ligga även på första. Ökande för första gången till 10,3 km/h istället för 10 eller 10,2 km/h när jag annars bruka köra trösklar. Körde länge och många ”70/20” intervaller och blev jobbigt under de sista men maxpulsen blev bara 176 (91%) men blev ändå rejält trött. Haft många och långa jobbdagar den här veckan så kroppen lite trött och därutav lite lägre puls. I övrigt kändes de båda passen bra, kändes ganska lätt i steget och genomförandet var bra.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *