Intervaller med skiduniversitetet + nytt från Salomon

Salomonskidor i ett Salomonfodral, vackert så.

Hej allihopa, idag har man blivit trött då man var med på skiduniversitetets intervallpass på förmiddagen, fanns många duktiga killar så man fick bra sparring. Tanken var tröskel och skejt men jag körde lite hårdare än så då jag ville bli rejält trött, dock körde jag en intervall färre än de flesta. Fyra vändor blev det i nysnön och den mjuka spårbädden, gick inte direkt fort för mig eller för någon annan för den delen heller. Första intervallen hängde vi alla ihop tills första nedförsbacken där vi splittrades då vi hade olika bra glid, jag hade inget vidare glid utan åkte resterande intervall med Marcus Fredriksson, som hade ännu sämre glid än mig. Intervall två åkte jag själv medan jag hade sällskap av Marcus på intervall tre innan jag åkte själv på den sista intervallen.

Intervallerna gick från Stadion – Velodromen – Snöhögen – rullskidbanan upp till slalombacken och mål ut på 3:an. 2,5 kilometer lång sträcka, 91 höjdmeter och 50 fallmeter. Siffrorna från passet var följande:

  1. Tid: 8:25 min – Snittpuls: 170 (88 %) – Maxpuls: 176 (91 %)
  2. Tid: 8:46 min – Snittpuls: 174 (90 %) – Maxpuls: 179 (92 %)
  3. Tid: 8:42 min – Snittpuls: 173 (90 %) – Maxpuls: 180 (93 %)
  4. Tid: 8:49 min – Snittpuls: 172 (89 %) – Maxpuls: 179 (92 %)

Jag var ganska fräsch från början och fick upp pulsen snabbt och lätt men jag har samma tendens som tidigare i vinter att jag inte riktigt orkar, förut hade jag jämna intervaller och ibland negativa splits. Idag tyckte jag inte gick ut jättehårt utan hade en förhoppning att kunna åka lika snabbt hela tiden eller snabbare men var väl lite väl optimistiskt på första intervallen där jag dock hade draghjälp en hel del av riktigt duktiga grabbar. Har fortsatt även lite svårt att åka när jag dra på mig mjölksyra och har svårt med återhämtningen efter sådana intervallpass och återigen så hade jag som högst snittpuls samt maxpuls i de mellersta intervallerna, också ett tecken jag har haft under hela vintern, vilket fallet aldrig var förr. Fick även spotta blod så man hade minsann blodsmak i munnen- bokstavligt talat. Annars fick jag hejarop när jag körde mina intervaller, något som inte är alltför vanligt men ack så roligt.

På eftermiddagen blev det löpning till och från gymmet och väl i gymmet var inte Johannes så speciellt stark tyvärr, så kan det vara ibland. Kan även nämna att jag idag hämtade ut ett paket från Salomon, där fann jag ett termobälte och ett stort skidfodral vilket är perfekt för imorgon ska vi resa ner till Tyskland och VC- tävlingar, då behövs det ett rejält skivfodral. Tack för det!

Jag har hört att en del var lite besvikna att jag inte syntes med andra loggor på Idrottsgalan tidigare i veckan, men få passa på här och nu istället. Jag kan rekommendera ryggsäcken The eXplorer från Wilja Labs och bl.a. att min skidklubb Ski Team Skånes ungdomar var med på skidskyttetävling förra helgen, hur mäktigt är inte det?

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *