Intervaller 3x Hardebergabacken

Klubbintervaller ikväll, skate tävlingshjul som gällde som förberedelse inför King of the Hill till helgen. Vi körde först en kortare backintervall innan vi rullade ner till cykelvägen längs väg 102, denna gången undvek jag komma ut i trafiken, annat var det förra onsdagen.  Intervallerna startade där och gick upp mot Hardebergagården, en sträcka på 2,05 km och nästan 50 höjdmeter. Vi körde tre intervaller och de gick på: 5:00, 4:55, 4:55, första gick lite lugnare mer i tröskelfart, medan de sista två var rena intervaller i A3 och lite A3 +,blev bra jagad av Marcus. Få medge att vinden var snäll mot oss, 2/3 medvind och 1/3 motvind lite enkelt förklarat, så tiderna är snabba och svårslagna.

Känslan i åkningen kändes inte något vidare bra idag men kroppen var något piggare, så kunde hålla bra tryck fast tajmingen inte var den bästa. Hade lite problem med hjulen som jag nog monterat lite konstigt och var lite instabila än vad man önskar. Körde på mina tävlingshjul med våtgrepp som inte riktigt är lika snabba som vanliga tävlingshjul. De är hårda och slitstarka men tror nog framöver att jag ska köra med mina riktiga tävlingshjul, för att om möjligt få bättre känsla i åkningen. De hjulen jag åkte på idag är lite väl lika ”vanliga 2:or”. Inte så kul att åka när inte utrustningen fungera optimalt.

Kul var det att Simon kom och tränade med oss igen. Simon har varit borta under en långperiod p.g.a. sjukdom. Han blir farlig framöver när han kommer igång ordentligt med träningen igen. Nästan lika kul var vädret, var sommar idag och man kunde åka i linne. Maj var ju rekordkallt så då åkte jag bara linne en gång vid backracet i Torsby i skate. Komiskt nog så snöade det på toppen dagen efter, när backracet i klassisk stil avgjordes, då åkte man inte i linne. Det gjorde jag däremot en gång i April och konstigt nog en gång i november. Gillar att föra statistik på allt och man får väl erkänna att jag är lite besatt av det.

Imorgon blir det vila som vanligt då det är torsdag. På fredag är tanken att cykelpendla till och från jobbet. Fundera att skaffa lite nya prylar till cykeln med imorgon, få se!

Data från dagens intervallpass:

  1. 2,05 km, tid: 5 min 0 sek, snittpuls: 89 %, snitthastighet: 24,5 km/h
  2. 2,05 km, tid: 4 min 55 sek, snittpuls: 91 %, snitthastighet: 25,1 km/h
  3. 2,05 km, tid: 4 min 55 sek, snittpuls: 92 %, snitthastighet: 25,1 km/h

Tillägg: mestadels medvind men på grov asfalt, skaka fint i benen!

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *