Inspiration och nytändning från eliten

Som golftränare och golfare, även om det är allt mer sällan som jag är ute på bana för att spela själv, är det roligt att ta en titt på vad som händer på den professionella golfscenen. Det brukar alltid ge en liten nytändning för att ge sig ut på banan igen när man ser hur det går för alla duktiga män och kvinnor i olika Masters- turneringar. 

(Källa: Unsplash).

Stenson är i form

Henrik Stenson är förnärvarande Sveriges mest framgångsrika spelande golfstjärna. Efter en del skadebekymmer verkar han vara tillbaka i god form igen och går in i US Open och The Open Championship med bra förutsättningar. Enligt bet365 har han fina odds i bets sammanhang i samtliga tävlingar, varav hans lägsta odds är 56.00 i Championship.  

I den senaste PGA- turneringen RBC Canadian Open slutade Stenson på en delad åttonde plats efter har blivit hindrad av en dubbelbogey. Jonas Blixt blev näst bäste svensk och slutade på en 44:e plats. Alex Noren kom på en delad 63:e plats. Tävlingen vanns av Rory Mcllroy som inför sista ronden delade första platsen med tre andra spelare. Mcllroy ligger på en tredje plats i världsrankingen medan Dustin Johnson och Brooks Koepka kommer in på andra plats och första platsen. Stenson ligger på en 43:e plats.

Svensk seger i US Open

Ett bevis på att åldern bara är en siffra såg vi i USA i maj. Helen Alfredsson avslutade sin fina karriär 2013 och hade då tagit en major, fyra LPGA oh spelat för Europa i Solheim Cup åtta gånger. Nu kan hon lägga till en seniormajor- seger på listan. Hon vann nämligen US Senior Womens´s Open och tog hem prispotten på 180 000 dollar. Hon låg jämt med enelskan Trish Johnson fram till det 13 hålet men efter det stod hon som ensam segrare fram till slutet. 

Golf i OS igen

Golf var återigen med i OS- programmet när spelen arrangerades i Rio 2016. Innan dess hade golf inte varit med i de olympiska spelen på 112 år. Självklart kommer sporten att vara med i OS i Japan nästa år. Biljetter till golftävlingarna släpptes i maj och svenskar kan boka dem via CoSport, som är officiell återförsäljare i Sverige. Tävlingarna kommer att spelas som 72 håls slagspel. Under förra OS tog Henrik Stenson OS- silver och hoppas på att tangera placeringen. Däremot kan han tvingas möta ett hårdare motstånd. Det var nämligen få proffs som valde att ställa upp i OS 2016. De största namnen var Justin Rose, Stenson och Matt Kuchar, vilka också vann medaljerna i tävlingen. Golftävlingarna kommer att spelas på Kasumigaseki Country Club, trots att klubben ett tag såg ut att bli av med arrangörskapet. Klubben hade nämligen en policy som sa att kvinnor inte fick spela på söndagar. Den olympiska kommittén, IOK, krävde att den policyn skulle ändras annars skulle de flytta tävlingarna. Som tur var röstades ändringarna igenom enhälligt.

 

(Källa: Unsplash.)


Det är kanske dags att ge sig ut på banan igen för att njuta av spelet. Golf handlar ju inte bara om träning. Det är ju rekreationellt också. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *