Höstens tävlingar

Järvloppet från 2017 då jag vann 21 kilometerklassen men i år hinner jag inte försvara min seger. Loppet arrangeras första helgen i september. Foto: Järvloppet

Månaden ut och september kommer jag springa en del olika tävlingar, av varierande typer. Närmast är Mudrace den 22:e augusti, ska tydligen vara ett riktigt brutalt jobbig och skitig tävling att genomföra. 26:e augusti åker jag över till grannlandet i väst och springer ett sk. motbakkelöp som det finns gott om i det landet, som heter Kluken Opp. Roligt namn, jag vet. Dagen efter är tanken att springa Blodomloppet i Östersund. I september ser det ut att jag springer Sportsgym Tour som är en minitour där två lopp avgörs på Frösön och ett i Åre. Kan också bli så att jag springer Lidingöloppet i år igen, då jag vann en startplats till årets upplaga.

Tanken har också varit att springa DM 10 000 meter i början av september och även morgondagens DM över 5000 meter bana men vaknade i natt med lätt feber och halsont, så tävlar inte imorgon även om det i skrivande stund känns bra i halsen. Jag bruka ha en tumregel att inte börja träna förrän ett dygn efter symptomen har försvunnit och håller fast vit det även om jag hade velat springa imorgon men å andra sidan är det skönt att slippa då det är bedrövligt jobbigt att ta ut sig till max.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *