Höstens första dubbelpass

Babyhuden är för närvarande inte så härdade, men det kommer.

Babyhuden är för närvarande inte så härdade efter två pass per dag, men det kommer.

Idag har man gjort höstens första dubbelpass (styrketräning ej räknad) och det blev två skidpass, ett klassiskt och ett i skate. Inte för man måste träna två pass om dagen men i mitt rådande tillstånd är det bättre dela upp i två pass än att köra typ fyra timmars träning i sträck.

Började med skate i två timmar med Zebastian, precis som igår. Hade kommit nysnö så det gick lite sakta idag men annars gick det bra. Även idag var pulsen väldig jämn och idag hade jag faktiskt lika eller t.o.m. lägre puls uppför än nerför. Sjukt alltså. 118 i snittpuls och maxpulsen landade på 127. 430 höjdmeter och 28,1 kilometer hanns det med på morgonpasset.

På eftermiddagen körde vi klassiskt i 90 minuter, det kändes i min överkropp kan jag lova. Har inte stakat egentligen sen Alliansloppet i augusti. Mitt i all tortyr så skulle det köras en massa impulser. Kändes bättre och bättre efter några impulser men efter ett tag så var musklerna så trötta så jag lyckades inte ens göra fyra, fem stavdrag på de sista impulserna. Var så trött så om jag hade försökt mig på en impuls till på sista varvet hade Donald Trump både vunnit presidentvalet i USA, hunnit rasera landet samt världen innan jag hade tagit mig runt det sista varvet. Lite perspektiv på det hela.

Hade något högre puls på eftermiddagen, troligen för musklerna är för närvarande sämre tränade som används i stakningen. 128 i snittpuls blev det tillslut, ungefär vad jag hade i maxpuls på första passet för dagen. Märkte också efter varje impuls tog det lång tid att komma ner i puls. 21,5 kilometer och 300 höjdmeter lyckades man skrapa ihop på eftermiddagen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *