Hemma och kör traktor

Vaknade upp i Örebro med en timmes mindre sömn p.g.a. sommartid. Vi gasade bokstavligt (gasbil) talat ner till Skåne, en liten tur på drygt fem timmar. Sprang en timme sista biten hem, skönt att röra på benen lite. Väl hemma så blev det nästan fem timmar till i ett fordon, nämligen traktorn eller snarare traktorerna. Så högerbenet (gasbenet) är bra sliten och trött som i och för sig hela kroppen är.

Träningspasset började i Kronoskogen och gick i lite på stigarna där innan jag fortsatte vidare på gamla järnvägen till Fyledalen, där det blev en hel del obanad över och tvärs Tegelbruksbacken. Fortsatte sedan sista hälften av passet på grus/asfaltsvägar. Var en massa folk både i Kronoskogen och i Fyledalen och ett tag trodde jag nästan det skulle komma ett Pågatåg farande på den gamla nerlagda järnvägen mellan Tomelilla och Sjöbo. Men snart går det väl inte Pågatåg alls på den här delen av Skåne. Inga djur fick jag se denna blåsiga påskdag. Inte ens en påskhare. Var väl allt folk som skrämde bort dem. Benen kändes riktigt bra idag, kunde löpa på fint i ett lugnt bra tempo. På slutet låg jag på 4:25 -4:30 km/min tempo trots en kall motvind på omkring 9-14 m/s. Kul att löpningen känns bra. 12,8 kilometer långt blev passet som också var dagens enda. Snittempo på detta pass blev 4:55 km/min, långsammaste på 6:09 min/km och snabbaste på 3:57 min/km. 327 fallmeter och 263 höjdmeter, så ganska kuperat alltså.

Sedan blev det som sagt traktorkörning resten av dagen. For iväg i påsktrafiken och tankade den stora traktorn. Är lite revansch för mig att ta plats på vägarna, brukar vara jävligt ibland när man cyklar och åker rullskidor men när man kör traktor så tar dem lugnt med omkörningarna. Detta trots jag cyklar i princip lika snabbt som traktorn går i. Sen körde jag på åkern tills det blev mörkt.

Den lilla trakorn.

Den lilla trakorn.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *