Härlig torsdag

Torsdag och vila igen, skönt det för en värkande kropp och då benen som jag beskrev igår. Funkade sist när man tävlade i Idre, då med ännu jävligare träningsvärk. Ska nog gå! Jaha, vad har man då hittat på med idag då? Började dagen med att ta sovmorgon till kl 9. Länge? ju, visserligen men försök träna 4-6 timmar per dag i 4-6 dagar i rad, så sover man gott om nätterna och man kan lätt sova ut. Sen åkte jag till Falun Gruva, där jag var med om en fascinerande guidning i den gamla gruvan, som har brukas i över tusen år men slutade att användas 1992. Idag är det en stor turistattraktion och sannerligen värt ett besök. Fick vara med ner i gruvan och fick se hur de hade där nere. Tänka sig jobba 12 timmar om dagen, trångt, smutsigt och i ständigt mörker. Hade inte arbetsmyndigheterna gillat i dagens samhälle. Trots detta tyckte vår gamla kung, Gustav den 3:e att det var en fantastisk ide med att ha en fest nere i gruvan på 1700- talet. Det bästa historien var annars Fet- Mats. Han hittades i gruvan efter har försvunnit i ett ras 42 år tidigare och klimatet där nere gör att hela han var bevarad i sådant skick att han precis hade levt. T.o.m. hans fru kände igen honom direkt men hon fick ingen begravning, då han istället blev en turistattraktion i 30 år (!). Tveksamt om detta skulle ske och hända idag.

Åkte sen vidare till Lugnet och spelade minigolf innan jag for hem. Märktes väl knappast man har 5 i hcp i golf, men minigolf är annorlunda och dessutom på minst sagt annorlunda banor. Sedan låg jag ute i solen och läste och lyssnade på de sista sommarpratarna från i sommar samt, fixat rullskidutrustningen, packat och tvättat tills imorgon, då det ber av till Trollhättan och sista tävlingarna i Ski Team Sweden Roll Cup.

Några av årets sommarpratare som jag gillade mest……..

Fredrik Reinfeldt, Landsfadern som härskade under finanskrisen och tydligen den senaste statsministern med demokrati i detta land, enligt mig.

Magnus Nilsson, som hade några väl valda ord om den svenska landsbygden m.m.

Sverker Olofsson, vem gillar inte Sverker!

Robin Paulsson, Den skånska härliga komikern från Åkarp.

Bengt Baron, fantastisk att höra hur han lyckades såväl i den idrottsliga samt den civila karriären

Och många fler var bra som kan hittas här.

Bilder från dagen:

Vilken rullskidbacke, brant värre!

Vilken rullskidbacke, brant värre!

"Hissen" förr, tydligen åkte dem upp till 8 man i denna tunna och svingade den när folk skulle hoppa av. Fanns nog inga skyddsombud på den tiden.

”Hissen” förr, tydligen åkte dem upp till 8 man i denna tunna och svingade den när folk skulle hoppa av. Fanns nog inga skyddsombud på den tiden.

trånga utrymmen

trånga utrymmen

Så såg jag ut i gruvan, liknar ju byggaren Bob.

Så såg jag ut i gruvan, liknar ju byggaren Bob.

Gruvan ovan jord.

Gruvan ovan jord.

Sveriges högsta bro tydligen.

Sveriges högsta bro tydligen.

Minst sagt märkliga och annorlunda minigolfbana men rolig.

Minst sagt märkliga och annorlunda minigolfbana men rolig.

Samhällsinformation på varje hål

Samhällsinformation på varje hål

Boken jag läste, tyckte det var ett bra val.

Boken jag läste, tyckte det var ett bra val.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *