Handboll………… igen

Har varit iväg och sätt på handboll igen. Denna gång var det Tove från studietiden från Alnarp som skulle spela den 3:e slutspelsmatchen i handboll mellan hennes H65 Höör och Våsterås Irsta . Blev tyvärr förlust för Toves H65 efter en helt ärlig en ganska dålig match. En typiskt slutspelsmatch med mer kamp än skönspel och var framförallt spännande och jämn, vilket är roligt att titta på. Hade sällskap med Toves sambo Markus (också klasskamrat från Alnarp) och vi hade det trevligt tillsammans, då vi inte hade sätts på bra länge. Tove som är målvakt fick spela nästan hela matchen, vilket var kul när man nu hade tagit sig tid och dessutom spelade hon riktigt bra.

Tove var bra i målet!

Tove var bra i målet!

Innan handbolls matchen åkte jag och Håkan ett rullskidpass (After work) i det fantastiska vädret med nära 20 grader, så det blev shorts/linne premiär idag för detta året. Testade Elpex nya platta prototyp hjul och också Alpinas ECL 2.0 summer rullskidpjäxa. Fungerade bra men var lite ovan att åka klassisk rullskidåkning igen efter flera veckors uppehåll. Pjäxan är väldig sval och skön men lite tidigt att säga om det var min ovana eller pjäxan eller hjulen som gjorde att det inte kändes riktigt stabilt, framförallt att svänga. Tyckte att pjäxan kändes lättare och bättre att åka  ju längre tid jag åkte med dem. Få nog åka mer på dessa pjäxa/sko innan jag kan göra en mer korrekt bedömning.

Oklart med rullmotståndet på mina prototyp hjul som jag hade för dagen, men de rullade inte alls lika snabbt som Håkans skate 2:or som mest bara mysåkte tyckte jag. Kändes som 3:or men var nog mer som 2,5:or, kanske t.o.m som 2:or, minns knappt hur stor skillnad det är mellan rullmotstånd och i så här varm asfalt.  Flåset var ganska okej men något jobbigare i början men började tidigt få huvudvärk och pulsen gick ner ganska mycket. Min pulsklocka är inlämnad på reparation men har väldig god kännedom om min kropp och puls, det är nästan ett måste vid den här nivån jag ligger på. Haft en del huvudvärk på senaste tiden men om knappt en vecka drar jag igång den långa tuffa grundträningen och då försvinner väl huvudbry få jag hoppas på :). Kommer kännas i kroppen imorgon tror jag, men nu är armbågar och handleder inkörda inför kommande rullskidpass.

Sträcka:
33,7 km
Hastighet:
19,45 km/h
Tempo:
03:05 min/km

Data från dagens pass, från Strava.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *