Hällrace 2022 racerapport

Pizza och öl (alkoholfri) är fin återhämtning. Foto: Konrad Myhr

Sprang i tisdagskväll ett av de mer spektakulära loppen jag någonsin sprungit, nämligen Hällrace i vackra Offerdalsbygden. Har sprungit här förr och blev 3:a 2018 på tiden 15:08 minuter. Nu blev jag 5:a på tiden 15:04 minuter vilket är PB men man vill springa under 15 någon gång. Grym konkurrens på herrsidan och förhållandena var bra då det var någorlunda torrt men tekniskt krävande även om det var ett backlopp.

Resultat:

Eftersom det var första löptävlingen för i år och att löpningen varit lite si och så, var därför förväntningarna inte så värst höga. Så var det nog för de flesta som ställde sig på startlinjen. Upplandningen var inte den bästa heller kanske då jag satte plant tidigare på dagen och att det var ganska varmt. Men på uppvärmningen kände jag att det svarade ganska bra i kroppen ändå och att den var pigg. Jag la in sex minuter tröskel men också några stegringslopp innan jag var redo för start.

Banan vi skulle ta oss igenom är en fin vandringsled till toppen av Hällberget, mestadels uppför förstås och ganska smalt hela vägen upp. Därför får man vara med i starten, jag tog rygg på Oskar Kardin och kände som det var ett bra val. Blev visserligen en liten tjuvstart så kom inte iväg så bra ändå trots man stod i andra led. Vi blev ett gäng på kanske åtta personer där jag var 7:a länge och fick släppa efter knappt fyra minuter. Det är en tuff inledning av loppet men fick faktiskt släppa precis innan det planade ut första gången. Hade ingen hög puls men benen blev stumma och kände det var bäst att släppa i tid och ta mitt tempo upp.

Travade på i mitt egna tempo och tappade aldrig så mycket på täten under den andre av tre den tre kilometer långa banan. Kände att jag inte kunde flyta ut när terrängen var mer flack, lite ovana möjligen men tappade lite tid där men uppför höll jag jämt. Med cirka fem minuter kvar att springa så såg jag att Kardin tappade täten och jag hade ett bra mål att försöka jaga ikapp honom. Sista tre minuterna av loppet är riktigt tuffa, brantare backar och man är som tröttast, kom också om Kardin där och tog sikte mot Joakim Lantz men saknade det sista lilla extra och även lite motivation att komma ikapp och förbi. Spurta om en 4:e plats är sådär motiverande för min egna del. Fyra sekunder efter var jag Lantz i mål och dryga halvminuten efter vinnaren Håkan Emilsson. Tror jag var enligt Strava 3:e snabbast den sista tuffa delen av banan, så det var bra och jag balanserade krafterna väl. Siffror:

  • Tid: 15:04 min
  • Distans: 2,93 km
  • Snittpuls: 173 (90%)
  • Maxpuls: 182 (95%)
  • Höjdmeter: 280 m

Nöjd över insatsen, den var bra och skönt kvitto att man är på gång, men alltid trist att missa pallen. Annars som vanligt grymt arrangemang av Max Novak och Mattias samt alla övriga medarrangörer. Pizzan och lättölen smakade riktigt gott efter avklarat lopp, sånt skapar bra mervärde.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *