GT+ i GB

Man kan nästan tror att jag festade loss med en starkare Gin och Tonic (GT) och en GB- glass om man läser rubriken. Så var det givetvis inte, utan det blev ett intervallpass skidgång i Gustavbergsbacken (GB). Hade lite tidsbrist mellan mina två jobb så det blev bara 40 minuter men närmare hälften i hårdare intensitet. Jag började direkt med A2 upp på cirka fyra minuter, sedan körde jag fem hårdare kontrollerade intervaller. Intervall 1,3,5 gick längs högersidan, medan intervall 2 och 4 gick högersidan upp halvvägs och sen i mitten. Dessa var rätt besvärliga sista halvan då det mest var snö. Alla intervaller togs det 90 höjdmeter på och var cirka 370-380 meter långa. Tiderna nedan:

  1. 2:59 min
  2. 3:33 min
  3. 2:57 min
  4. 3:36 min
  5. 2:58 min

Glömde pulsbandet hemma så inga siffror från pulsen men den borde varit ganska hög då jag tränat lite på sistone. Detta var första intervallpasset för ben sen SM- femmilen den 11:e april och andra intervallpasset totalt efter det loppet. Känslan var ändå oväntat bra, har inte lagt på några vårkilo så var inte direkt tung att ta mig uppåt. Intervall 2 och 4 hade jag ett snitt på 3:34 minuter, 20 sekunder från bästa snittet jag har haft där. Nu tappade jag ungefär den tiden p.g.a. all snö som låg kvar. Även de övriga tre intervallerna klarade jag sub 3, vilket är bra. Jag var vara elva sekunder från mitt PB där, och då sprang jag utan stavar och max. Idag körde jag tre kontrollerade och var inte helt stum direkt. Yttre förutsättningarna var inte de bästa, sex grader och regn samt redigt lerigt. Mina Salomon S-lab speedcross fungerade dock utmärkt. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *