Gräslig lång dag

En bonde slutar inte för den är trött, den slutar när den är klar. Lyckades bli klara innan regnet kom, även om det var väldigt mörkt.

Hade tänkt att skriva om dagens lopp som jag deltog i men dygnet hade bara 24 timmar idag med så jag sammanfatta hela min dag i punktformsinlägg. Dagen har varit gräslig jobbig utan att överdriva eller för den delen att vara lite lustig.

  • Gick upp strax innan sju på morgonen och åkte till grannbyn för att åka en runda på 28 kilometer på mina 4:or. Allt detta innan frukost och passet var avklarat till klockan nio på morgonen. Kändes bra förutom att jag hade för mjuka stavar (Staffanstaven) och dåligt slipade stavspetsar. Ganska frisk vind stakade jag endast i 1:40 timmar exakt. Gick inte ner i fartställning en enda gång. 118 höjdmeter och en snittpuls på 133 (69 %).
  • Klippt gräset
  • Blev en korunda idag med, fast på cykel.
  • Rensade ogräs i bland betorna.
  • Packade och jämnade till för egen maskin i ensilageplansilosen, ungefär som att trampa i en sådan stor mjuk matta som man hade när man hade idrott i skolan när man var liten.
  • En timmes vila som spenderades med att se slutet av dagens Tour de France etapp.
  • Åkte till Tomelilla GK och sprang Green Run där jag slutade på en 3:e plats. Lite snabbare tid än förra året och jag disponerade krafterna väl och framförallt sprang taktiskt bra. En längre rapport från loppet kommer imorgon.
  • Väl hemma igen så var det dags att ge djuren ensilage och kalvarna mjölk.
  • Avslutningsvis lyckades vi hinna täcka ensilagebunken innan regnet kom. Detta strax innan midnatt, lång dag på alla sätt.
  • Kommer somna ovaggad, troligen innan jag hinner publicera detta inlägg.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *