Gått ett maraton

14894508_10153756402191707_1636880003_o

Hej, idag har gått ett maraton på 5:45 timmar. Jag skulle alltså klara maxtiden på flera olika diverse maratonlopp, som brukar ligga på sex timmar. Jag tog inte ett enda löpsteg. Att jag kunde hålla 7,36 km/h i snitt var väl att jag klädde på mig med lite kläder. T-shirt med sommarjacka i snålblåst och noll grader, så får man röra på sig ut av helvete för att inte börja frysa. Jag rekommendera annars telefonförsäljare som inte säljer, att passa på att gå ett maraton när de väl jobbar samtidigt. Tidseffektivt.

Självklart inget normalt beteende men de som känner mig väl vet nog att jag kan få för mig de allra mest udda sakerna. Att vara skåning och åka skidor är ett. När jag var åtta år fick jag för mig springa  50 varv runt gården. Ett varv är 270 meter. Under sportlovet 2001 när jag var nio år fick jag för mig att åka fem mil på skidor i en uppblåst snödriva på 400 meter i egna hemgjorda spår. Det tog sju timmar och helt utan vätska, som Sixten Jernberg sade ”Det ska damma i käften på en” när han förklarade att man mi själ inte behövde vatten på sina långpass. När jag var elva år började jag cykla till skolan, sex kilometer enkel resa. Mest för att det gick fortare än att åka skolbussen och att jag kunde ta mig enkelt till golf- och fotbollsträningen. Då är jag ändå 90- talist – den bortskämda curlade generationen.

Att jag överhuvudtaget valde att gå en liten sväng idag som ett maraton är att minska startsträckan till att komma tillbaka i gammal god form efter operationen, när jag väl kan börja träna igen d.v.s. Hoppas den filosofin kan göra att jag kan åka något lopp när skidpremiären i Bruksvallarna går, som är mellan 18-20 november. Ganska snart alltså.

Dagens runda gick till Brunflo och tillbaka via Odensala och sen till Frösön där jag skarvade lite för att få ihop mitt maraton. Ganska platt runda som stora delar gick på strandleden/St: Olofleden. Tur att jag inte gick hela St: Olofleden, den går nämligen från Jakobsberg i Finland till Trondheim i Norge. En liten bit det. För att inte bli allt för tråkigt så lyssnade jag på Maratonpodden samt fotbollspodden Tutto Balutto. Har även kört 24 timmas fasta idag, fungerade kanon denna dag, dock inget som jag kommer fortsätta när jag börja träna normalt igen. Jag gillar ju mat.

Lite mer information från de 42,2 kilometerna:

  • 221 höjdmeter
  • 108 i snittpuls
  • Första kvartsmaran: 1:27:09
  • Andra kvartsmaran: 1:24:54
  • Tredje kvartsmaran: 1:25:30
  • Fjärde kvartsmaran: 1:27:30

Var pigg nästan hela tiden, man brukar säga sista milen är värst i ett maraton. Sista fem var faktiskt lite motiga. Sprang Sala Silvermaraton 2010 men annars har jag inte rört mig såhär långt tidigare med hjälp av benen.

Efter dagens lilla maratontur vilade jag en timme innan jag stack iväg igen till stan för att se på bio. Var premiär för Morran och Tobias, ”Som en skänk från ovan”, där Johan Rheborg och Robert Gustafsson spelade huvudrollerna. Jag är sånär så pass gammal att jag kommer ihåg lite från Glenn Killing- tiden. Nilecity, vilka minnen det väcker. Och vem kommer inte ihåg när Robert Gustafsson var med och spelade i Björnes Magasin. Filmen då? Den var nästan lika stor besvikelse som Norges syn på dopning. Den får trots allt 2/5 astmainhalator.

Hur jag tog mig till bion kanske ni undrar, jag gick!

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *