Fjällmaran Buff 50k imorgon

Blir nog inte mina korta splitshorts och linne imorgon. Bild från vertikalen i Åre i början av månaden.Foto: Peak Performance

Imorgon ska jag kanske göra min hittills största idrottsutmaning, det är i alla fall vad jag tror då jag och cirka 300 andra ska göra något så dumt att genomlida 50 kilometer och 2900 höjdmeter i riktigt tuff fjällterräng. Dessutom ska det vara kuling och 2-4 grader på fjället. Vad tänker man ens på. Dessutom en jävlus träningsvärk i ljumskarna efter onsdagens lopp.

Har gjort tre bra kuperade träningspass på 3-4 timmar men i övrigt sparsamt med löppass över 1,5 timmar. Har ju motor för att klara denna utmaning men frågan är hur länge benen kan hålla, åtminstone hålla någorlunda. Har också provsprungit i princip hela banan så vet vad komma skall, är ödmjuk till uppgiften och har en stor respekt på banan och loppet i sig. 

Jag har ändå förhoppningar att klara av det hyfsad och en rad olika målbilder men de ska jag hålla för mig själv för en gång skull. Skulle jag nämna alla tankar och scenario här så skulle jag inte hinna sova något i natt för att förklara alltihopa. Ryktet säger att det också kan vara sista gången detta lopp gå och tycker i så fall det är synd. Motståndet är bra tror jag men lägger inte så stor vikt vilka som är med utan är snarare ett lopp mot mig själv.

Starten är kl: 8 i Bydalen och övrig info hittas här

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *