Fin träningsdag

Glömde mobilen idag så inga foton från dagens träning. Bild från intervallpasset på midsommarafton.

Glömde mobilen idag så inga foton från dagens träning. Bild från intervallpasset på midsommarafton.

Hej kära vänner!

Idag har det varit sommar, nästan 20 grader. Det får man vara glad över nu när man bor i Norrland. Träningsmässigt blev det ett stakpass på förmiddagen. Lite sprint och impulser, annars bara lugn åkning. Var ute i 1:35 timmar på ÖSK (rullskidbanan i Östersund). Efter eftermiddagsvilan så blev det en kort joggtur i 43 minuter. Tempot beskedliga 6:40 min/km. Sedan samma styrka som sist på vintersportscentrum. Enkla bra övningar. Ska försöka reda ut vilka övningarna är och hur de ska utföras.

Första övningen var en typ knäböjövning. Du har hantlar och rör dig i sidled på båda hållen och går ner så djupt du kan. Övning två kördes i denna maskin som jag inte vet namnet på. De övriga övningar kördes även i denna maskinkonstruktion. Man gjorde utfallssteg och drog samtidigt i ett snöre i sidled. Nästan övning blev en magövning som innebär att man vrider  kroppen i sidled, höft och överkroppen rättare sagt med armar som ska vara helt statiska. Övningen därefter blev diagonalåkning på ett ben. De två sista övningarna stod man på ett ben samtidigt drog man framåt i snöret. Först något som liknar ett boxningslag och till sist någon typ av tricepsdrag. De olika övningarna genomfördes i tre set med sex-tio repetitioner per övning. Motståndet på de olika övningarna är ganska ointressant. Ville man ha det tyngre behöver man bara flytta sig längre ifrån redskapet. Körde även strikta långsamma chins i stege, det blev: 7-6-5-4-3-2-3-4. Börja snart liknar något snart.

Träffade även Jonna Sundling på gymmet, lika trevlig som man trodde. Kul att träffa på lite folk ibland, finns ju en hel del duktiga skidåkare här uppe och inte minst skidskyttar. Jonna tog SM- guld i vintras, men jag själv är trippel dansk mästare på rullskidor, undrar vilket som väger tyngst?

Imorgon är en ny dag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *