Fartlek på Östberget

Mycket snö kvar i Ladängen

Idag hade jag ”bara” heltidtidsjobb förutom träning, skönt det en fredag. Efter jobbet på golfbanan så stannade jag till på Frösön och närmare bestämt Östberget som det heter men jag har fått för mig att man säger i folkmun Frösöberget. Hursomhelst fint att springa där med bl.a. två slalombackar och sprang mycket här när jag bodde på Frösön.

Dagens pass kanske ni har gissat var ett kvalitepass då jag körde fartlek, bärmare bestämt fyra backintervaller och resten vanlig lugn distansträning. Första intervallen gick från liften vid Gustavbergsbacken upp via reflexbanan upp mot toppen av Gustavbergsbacken. Som vanligt så sprang jag fel och det tog sin lilla tid och bommade sedvanligt Stravasegmentet. Andra intervallen gick från Bergsgatan nära Alpbacken och sen upp till en mast. Tredje intervallen gick från samma startplats som andra intervallen och gick rakt upp till parkeringen. Sista intervallen gick från busshållplats Frösö Frösötornet och den gick föga oväntat upp till Frösötornet. Alla fyra intervaller var segmentgrundande på Strava men bommade som sagt första intervallen, men även andra. Tredje tog jag och var två sekunder långsammare än för två år sedan då jag sprang i slutet av  maj i barüber. Idag var det kallt och dessutom en del snö kvar samt riktigt blöta partier på två ställen som gav lägre fart än planerat. Sista intervallen hade jag medvind och gick på underlag grusväg/asfalt, visserligen inte sopat men det märktes att man sprungit på löpband uppför ex antal gånger senaste halvåret. Däremot så tyckte jag det var svårt att driva på i terrängen, inte sprungit så mycket i skogen än så få väl skylla på det. Detta var passet på en timme i text, nedan mer nördiga siffror:

  1. Tid: 3:44 min – Distans: 0,44 km – Snittpuls: 157 (81 %) – Höjdmeter: 94 m
  2. Tid: 2:33 min – Distans: 0,41 km – Snittpuls: 161 (84 %) – Höjdmeter: 64 
  3. Tid: 5:55 min – Distans: 1,24 km – Snittpuls: 169 (88 %) – Höjdmeter: 99 m
  4. Tid: 1:36 min – Distans: 0,35 km – Snittpuls: 173 (90 %) – Höjdmeter: 55 m

Drev ändå puls bra idag men hade som sagt lite svårt med att trycka på när det var lite mer besvärligt underlag. Bra pass annars. 

Fin vy, Östersund som ligger på andra sidan vattnet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *