En timme på Dundret

12915208_10153301297456707_474425183_o

Blev en timme på Dundret i Gällivare, eller snarare två egentligen. Först en timme som åskådare när SM team sprinten avgjordes. Förra året var faktiskt jag med och tävlade tillsammans med Adam Ekstedt. Vi blev sist, men vi blev intervjuade. Inte illa det.

Men jag var även själv ute och åkte en timme med Håkan. Det är fina banor här uppe. Passet började ganska illa, flexkudden saknades så jag fick leta upp den i skidfodralet. Den hade tydligen lossnat under dagens flygtur. Sedan for vi iväg men redan efter 300 meter så föll jag. Åkte på skinskidor som hög ovanligt mycket i dagens före. Var längesen jag åkte på dem senast. Förhållandena var annars kanon fina, med sol och bra spår. Dessvärre skadade jag tummen i det fallet och har ont i den nu. Men en femmil är sällan smärtfri, så det ska väl gå. Lyckades även trilla med 300 meter kvar av passet, då de högg igen i en kurva. Har dubblerat mina fall på skidor denna vinter bara under detta pass på en timme. Jag lyckades komma 12,06 kilometer och klättrade 400 höjdmeter.

Imorgon väntas en lugn dag med lätt träning och en hel del titt på skidor, både live och på TV.

Växling i dagens sprinstafett

Växling i dagens sprinstafett

Håkan flyttar Rotterfellas nya fantastiska bindning som man kan byta med bara händer. Det tog tid det med, därför hann jag ta en bild på det hela. Vanligtvis byts Rotterfellabindningar med hjälp av en nyckel. Jag åkte på mina gamla Atomic Skintec och Håkan på Fischers nya Twinskin. Ni få fråga mig privat vilket av dessa som gick bäst idag.

Håkan flyttar Rottefellas nya fantastiska bindning som man kan byta med bara händerna. Det tog tid det med, därför hann jag ta en bild på det hela. Vanligtvis byts Rottefellabindningar med hjälp av en nyckel. Jag åkte på mina gamla Atomic Skintec och Håkan på Fischers nya Twinskin. Ni få fråga mig privat vilket av dessa som gick bäst idag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *