DSA Summer Tour del 2

Nu är del 2/3 avklarat i DSA Summer Tour. Terränglöpning i Stångtjärn som ligger väldigt vackert utan för Falun. Vi började med uppvärmning ett varv på 6 km. Samma varv skulle vi springa sen plus ett extra varv runt den närliggande sjön, totalt 8 km. I stort sätt alla som var med på staksprinten var med nu, förutom Jesper Nyström, istället kom Robin Norum och en från Slovenien. Gött gäng!

Typ här gick starten, man ser skön vi sprang runt en extra gång när vi hade sprungit klart 6 km slingan.

Typ här gick starten, man ser skön vi sprang runt en extra gång när vi hade sprungit klart 6 km slingan.

Loppet startade och jag hamnade typ sist, bukar ju öppnar mina löplopp alldeles för snabbt annars. Nu är jag ju inne i en träningsperiod och konstant sliten och det var väl naturligt att man var trögstartat, det var kanske bra å andra sidan. Svagt nerför första 2 km, sen lite mer uppför och ganska branta partier. Enligt Strava fanns det en backe (snarare ett parti) på 300 meter med 51 höjdmeter och 13,6 % i snittlutning. Vet inte riktigt om det stämmer fullt ut men jag har nu den näst snabbaste tiden på den sträckan av de som använder sig av Strava.

Gick starkt i dessa backar och lämnade Adam Larsson och Akira Lenting bakom mig och kom snabbt ikapp en sloven som jag inte minns namnet på. Låg i rygg ett tag och tyvärr tog vi fel väg men kom sen rätt efter en kort stund. Tror vi sprang dryga 100 meter extra. Fick då jaga Lenting igen som hade lämnat Larsson bakom sig. Själv tog jag upp jakten och lämnade slovenen. Kom ikapp precis innan extra varvet efter 6 km men tror nog det hade kostat lite mycket att jag ikapp så tappade ganska mycket sista km och var 11 sek bakom tillslut i mål.

Bittert att springa fel för kände att jag skulle kunna klara 3:e platsen, det hade varit något att slå en som bl.a. blev 25:a i VM Skiathlonen i Falun i år och har många finna placeringar i världscupen. Lenting tävlar för Japan. Det jag är mest glad över är att jag kunde springa smärtfritt men det känns en del i framförallt vaderna just nu. Min ovana att löpa gjorde det väldigt segt och stelt att springa på slutet. Sen hanteringen med att springa med mjölksyra är ju inget man har tränat direkt i år. Har bara sprungit ett intervallpass i år och sen bara tävlat i några lopp. För en vecka sen skulle jag skrattat om jag hade fått för mig att springa detta träningslopp, men det gick vägen, är tacksam och glad för det.

Annars en sliten kropp och det var inte förrän de brantare backarna kom som jag kom upp i puls, 87 % i snitt och jag brukar ligga närmare 95 % av max i löplopp mellan 3-10 km. Sprang i mina Salomon Sense pro, utan mina inlägg, funkade ju i de senaste träningspasset så testade idag med, gick ju bra. Vann idag gjorde Jimmie Johnsson och två Robin Norum. Ska försöka bli människa tills imorgon, då ska det vara jaktstart i skate. Ryktet säger att A- landslagsåkaren Simon Andersson ska vara med imorgon. Blir nog tufft imorgon med!

Fakta från loppet:

Sträcka:
8,18 km
Hastighet:
16,73 km/h
Tempo:
03:35 min/km
Maxpuls:
179 slag/min
Snittpuls:
168 slag/min
Kaloriförbrukning:
549 kcal
Intensitet:
18
Medelkadens:
85
Träningseffekt (TE):
4,9
Höjdmeter Upp:
111 m
Skorna jag sprang i!

Skorna jag sprang i!

Kände att något klämde lite lätt på uppvärmningen mellan tårna, men när man springer försvinner sådan smärta då allt annars känns istället. Det är väl löpovanan och oklippta tånaglar som ställer till det.

Kände att något klämde lite lätt på uppvärmningen mellan tårna, men när man springer försvinner sådan smärta då allt annars känns istället. Det är väl löpovanan och oklippta tånaglar som ställer till det.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *