Diverse tisdagsträning

Har gjort lite allt i allo idag, nämndsammanträde, ledsagning, telefonmöte, och egen träning, har säkert glömt något. Började med att åka närmare 1,5 timmar skejt, där vi fick åka i nypistat, det var 95 % kanonförhållanden faktiskt. Ska nog gå åka veckan ut. 

På kvällen så tränade jag på egen hand på gymmet i Fyrvalla, där var det i princip uteslutet bara skidåkare, bra och tryggt det i coronatider. Jag började med att köra tre styrkeövningar, en magövning med hjälp av TRX- band och körde sen chins 1×12 + 3×8 @ 5 kg och tricepsdrag i maskin, minns dock inte vilket belastning. 

Sedan avslutade jag med 30 minuter kenyansk distans där jag körde på 12,5 km/h som hastighet men ändrade lutning på bandet. Första tio minuterna på 1 %, sen tio minuter på 5 % och avslutningsvis tio minuter på 10 %. Jag körde detta pass den 7:e februari, då efter en kortare förkylning och blev den gången yr och illamående. Idag blev jag inte det men det var jobbigt ändå, tyckte ändå det kändes lite konstigt i kroppen, hade lite hög puls tyckte jag men det kan beror på att jag nu har återhämtat mig och är mer utvilad efter de senaste veckorna med mycket träning. Såg att pulsen blev lite ojämn i början men det kan beror på att jag fortfarande har dåligt batteri i klockan och inte byt än. Kan vara inbillning, men behöver inte. Ni ser, man hinner tänka för mycket när man bara springer på ett löpband. 

Snittpulsen blev 148 (78 %), A1 första tio minuterna, A2 de tio mittersta minuterna och A3 sista tio minuterna lite krasst kan man säga. Maxpulsen blev fina 185 (95 %), men kändes kontrollerad, vilket nog bevisa min tes att jag är mer utvilad än på ett tag. Har ju haft svårt att komma upp i puls den senaste tiden annars. Avslutade sedan passet med att cykla hem, det blev nedvarningen. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *