Deutschland

Befinner mig i sydöstra delen av Tyskland i Bayern med andra ord, bara några kilometer från tjeckiska gränsen och inte heller allt för långt från österrikiska gränsen. Resan har gått bra, tre flygningar tog oss till München strax efter lunch. Flög från Östersund till Stockholm, sedan till Oslo och därifrån till München. Oklart vad vi skulle i Oslo och göra, var väl något med bagaget att göra skulle jag tro.

Väl i Tyskland så var landskapet lite som i Skåne när man far igenom E6:an norrut, först platt sedan någon lite backe, platt igen och sen körde man upp på hallandsåsen. Typ. Märks att Tyskland är ett väl utvecklat land, såg massor med solenergifält men även ett kolkraftverk mitt i alltihopa. Vägarna är sehr gut, går fort att åka bil här. Bra jobbat av ett land som förlorat två världskrig de senaste 100 åren. Man säger väl att motgång föder framgång.

Vi bor strax utanför Finsterau där det inte verka vara lika utvecklat som övriga Tyskland. Nästan ingen kan engelska så det är först nu skoltyskan få användas på riktigt, lärorikt. Vi bor på ett geusthaus här på landet, tyvärr är inte wi-fi som man önskar men jag ska nog kunna hålla liv på bloggen ändå. Kvällen avslutades självklart med en  grosse wienersniziel och att se tysk cup fotboll på tv mellan Dortmund och Hertha Berlin.

Auf Wiedersehen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *