Bra testresultat

Bild från testet i somras. Foto: Linda Andersson

Idag lyckades jag plåga mig så pass mycket att jag fick 5,54 l/min tillika VO2- max, förra rekordnoteringen var för tre år sedan då jag fick 5,43 l/min. Dagens testvärde (ml/kg/min) blev 72,9, vilket egentligen är den relevanta mätningen för mig, det var en klar förbättring än sist, då jag hade 68,8 i testvärde.

Jag kom till Vintersportscentrum och kände mig väl förberedd och taggad att göra ett grymt bra test men efter invägning och uppvärmning på löpbandet framför spegeln bytes detta till negativa tankar om mig själv, fet och en kille med chipstuttar gjorde att inte ens att jag ville ha mig själv. Vågen visade 76 kilo vilket är en ökning med fem kilo på drygt tre veckor, en prestation i sig, dock en positiv effekt är att jag fryser inte så lätt med lite extra fettlager på kroppen, win/win situation i slutändan ändå.

Testet går till att man börjar med en låg intensitet i fyra minuter och sen blir det blodtagning, så höll vi på i sex fyraminutersintervaller, där farten succesivt ökade till man kom över 4 mmol/l (laktat), sen blev lite vila innan det var dags för maxtestet. Även det var löpning och vi började med att springa slätt 16 km/h, ganska skön belastning faktiskt. Sen steg lutningen med 2 % var 1,5 minut och när bandet var på lutning 8 % i samma fart så orkade jag bara en halvminut innan jag bokstavligt talat tog helt slut. Kändes som jag kunde klara några sekunder till om jag hade tränat mer löpning och mer intensitet i A3+ än vad jag har gjort i höst men summa samarium är jag nöjd över resultatet, men det hade varit intressant att veta hur bra värden jag hade fått i början av augusti t.ex. då jag blev fyra i PPvertical K och vägde 69,9 kilo. Nedan följer lite data från testet idag och från förra gången, vill inte riktigt jämföra testerna från Torsby för där körde jag skidgång och gjorde tester på ett annat labb där.

På eftermiddagen klassade (klassiskt stil) jag och Zebastian i två timmar lugnt, kändes i luftrören när temperaturen var nere kring -10.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *