Bra med löpning de senaste dagarna

Har fått till bra löpning de senaste tre dagarna och löpsteget känns alltbättre. I söndags körde jag intervaller på bana, upplägg 2×1500 meter + 4×1000 meter, där de längre var mer tröskel och de kortare intervallerna var mer tuffare. Höll 3:27 min/km snittempo på de längre intervallerna och på de kortare intervallerna blev snittet på 3:16 min/km. Var åtminstone två år sedan jag sprang såhär snabbt på bana. Bästa snittet på1000- meters intervaller är 3:12 min/km, vilket är från 2017.

Igår så sprang jag en vanlig distansrunda, ungefär hälften på flackare stig och hälften på asfalt. En knapp mil hann jag på kvällen och det tog 46 minuter.

Idag så blev det återigen intervaller på bana. Denna gång så var upplägget 8×1000 meter tröskel med cirka en minuts gå vila mellan intervallerna. Första gick på 3:33 minuter, resterande sju låg inom 1,5 sekunder och då ett snitt på 3:30 min/km. Lite seg känsla men kom igång allteftersom, försökte tänka på min löparekonomi men tyckte det gick sådär. Som vanlig med andra ord. Hade i övrigt en stabil puls, kom upp i 174 (90%) i maxpuls men kunde hela tiden reglera så jag låg på rätt sidan av tröskeln. Var ganska blåsigt idag så tempot varierade lite beroende om det var motvind eller medvind. Bra pass helt klart.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *