Blåsig stakning på 4:or

12041782_10152964200531707_660031234_n

Jaha idag har man varit i moderattäta Vellinge kommun, närmare bestämt Gessie Villastad, då Johan Elfsberg och jag jag körde ett stakpass på platta Söderslätt i ett för dagen halvstormigt landskap. Kuperingen är minimal, nästan obefintligt men ändå visade min Suuntoklocka att det togs över 300 höjdmeter. Klockan eller snarare bestämt barometern i klockan räknade visst lika illa som Åsa Romson……….. tydligen. I verkligheten blev det kanske en tiondel än vad den sa, tror knappast det var mer än 30 höjdmeter, trots närmare 30 km åkning. Gick lätt och fint i medvinden i början, trots en del hinder i form av vägarbeten. Sen blev Johan lite trött och vi skiljdes efter 13,5 km och jag tuggade på i motvinden helt själv. Trevligt med sällskap men det var bra tråkigt sista hälften själv i vinden. Aja var ju ute i nästan två timmar så det var bra i alla fall, snittade 15,4 km/h, inte jättesnabbt men jag kände mig stark idag.

Öresundsbron i bakgrunden. De varnade på motorvägen att man inte skulle köra med vindkänsliga fordon över bron idag. Man skulle kanske haft varning för att inte åka rullskidor denna dag.

Öresundsbron i bakgrunden. De varnade på motorvägen att man inte skulle köra med vindkänsliga fordon över bron idag. Man skulle kanske haft varning för att inte åka rullskidor denna dag.

Stark kände jag mig även i gymmet efter jobbet ikväll. Körde Aukland stryka i 35 min (50/10 sek, sen en min vila vart 5:e min) och la in vid två tillfällen 5 min helt utan vila. Det kändes vill jag lovar. Sen anslöt Maria och Gustaf, blev de övriga muskelgrupperna som fick ta i då. Blev följande:

  • Marklyft med en hand, 40 kg (tror jag) 3×10 på varje sida, d.v.s. 6×10 totalt och verkligen pulshöjande.
  • Roddrag 15 kg, 3×10 på varje sida, d.v.s. 6×10 totalt, svårt med tekniken en anning
  • Utdrag av 5 kg handlar rakt ut 3×10, svag
  • Bänkpress 3×10 med vila på bröstet, jobbigt i längden, 40 kg första setet, 45 kg andra setet, 50 kg tredje setet, där jag klarade nio rep.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *