Bilder Åsracet 2017

Öppna spjäll, man var inte helt oberörd. Bild strax innan målgång för den bleke norrlänningen. Foto: Björnstorps IF

Har ju gått några dagar nu sen Åsracet tillika Skåne DM i klassiskt avgjordes, men jag tänkte bjuda på en hel del bilder från det evenemanget, inga bilder från dagens träning få tas med då det har varit helt bedrövligt med regn hela dagen och 3-5 grader. Dagens första träning blev styrka, var trångt i gymmet idag men lyckades sätta pers när jag lyfte 74 kilo bänkpress, två gånger lyckades jag med det faktiskt.

På eftermiddagen fick jag ge mig ut på mina 3:or för att ta mig till rullskidbanan för att köra lite intervaller, var ganska less och omotiverad men jobbet gjordes trots allt. Precis innan jag skulle köra igång kände jag mig riktigt sömnig, var nästan lika trött som i natt då jag gick upp och pissade och lyckades slumra till innan man var klar, sjukt alltså, lika sjukt att jag ens nämner det. Skit i det, nu till intervallerna, gick trots allt helt okej, inga rekordtider direkt efter dagens hemska väderförutsättningar. 28 minuter A3 fick man hur som helst till idag.

Första två intervallerna gick från snöhögen (efter den långa högersvängen utför) till utegymmet (vid tavlan), en sträcka som mäter 1,35 kilometer och 60 höjdmeter. Som siffrorna skvallrar så var minst sagt sömnig på första intervallen.

  • 5:00 min – 158 (81 %) Snittpuls – 168 (87 %) Maxpuls
  • 4:52 min – 166 (86 %) Snittpuls – 172 (89 %) Maxpuls

Intervall tre och fyra startades på samma plats som intervall ett och två och gick via Granrisbacken upp till slalombackens topp, 1,43 kilometer var denna sträcka och hade 66 höjdmeter att plocka per intervall. Dessa tider fick man följande:

  • 5:10 min – 166 (86 %) Snittpuls – 174 (90 %) Maxpuls
  • 5:06 min – 168 (87 %) Snittpuls – 176 (91 %) Maxpuls

Sista två intervallerna kördes från Velodromen till Björnberget, 0,73 kilometer och 50 höjdmeter. fick följande tider på dom:

  • 3:00 min – 166 (86 %) Snittpuls – 176 (91 %) Maxpuls
  • 2:55 min – 168 (87 %) Snittpuls – 177 (92 %) Maxpuls

Till synes hade man negativa split på intervallerna, känner mig inte alltför sliten trots tio dagars träning på raken nu, visserligen fördelat med ”bara” 14 träningspass varav två styrkepass. Ska bli skönt hur som helst med vilodag imorgon, tänkte hinna med att göra klart veckans studier.

Nu till bilderna från Åsracet som det här inlägget egentligen skulle handla om, njut.

Bilder som min far tog:

Starten.

 

Bilder som Lotta Huselius tog.

 

Bilder som Jesper Spjuths pappa tog.

Bilder från Björnstorp IF:s Facebook- sida.

Mäktig spurt.

Ebba 12 år åkte lika långt som alla andra och gjorde dessutom riktigt bra.

Hamnade på bild igen, när jag värmde ner, då hade inte alla ens gått i mål.

Värsta grymma outfiten.

Någon som har inspireras av Bergengren och jag, tjuvskejt?.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *