Backintervaller i löparskorna

Haft en bra dag idag med bra struktur där jag gick upp tidigt, kunnat träna samt jobbat hemifrån och sen tränat igen samt avslutat kvällen med ett telefonmöte. Dagens första pass blev backintervaller löpandes, jag började med att springa till ÖSK- området och efter missat genvägen som istället blev en omväg kom jag fram till bottnen av slalombacken som finns där. Detta tog 25 minuter och 25 minuter senare var de planerade intervallerna klara och jag sprang bort till grusvägen som går till Torråsen och sprang en extra bonusintervall. Det blev inte så många minuter i intervallfart men kände mig nöjd över genomförandet och det var alldeles lagom och vill inte bränna ut mig då det ska tävlas på lördag och även planerat att springa en kort sväng imorgon. 

  1. Tid: 2:49 min – Distans: 0,63 km – Höjdmeter: 59 m
  2. Tid: 1:27 min – Distans: 0,33 km – Höjdmeter: 36 m
  3. Tid: 4:29 min – Distans: 1,02 km – Höjdmeter: 58 m
  4. Tid: 3:27 min – Distans: 0,72 km – Höjdmeter: 64 m
  5. Tid: 2:21 min – Distans: 0,63 km – Höjdmeter: 36 m

Intervallerna var kontrollerade och även om det var segt på uppvärmningen så kändes det bra att springa intervallerna, kunde trycka på så fort det flackade ut, skön och fin känsla det. Hade även ganska låg puls men skrämde upp hjärtat till 179 (93 %) i alla fall, snittpulsen landade på mellan 161-167 (83-87 %). Alla de första fyra intervallerna var det start på samma ställe och tre gick i mål på toppen, den kortaste gick halvvägs upp i slalombacken. Första intervallen gick rakt uppför slalombacken, den tredje gick runt via rullskidbanan kan man säga och den fjärde gick runt på andra hållet, den som har ett Stravasegment som heter ”Stumbacken” jag blev inte så pass stum utan kunde ta KOM där.

På eftermiddagen så gav jag mig ut på ett pass på mina 4:or, klassiskt två timmar + skulle det bli. Hade tänkt att mysa runt lite men när jag kom till rullskidbanan så började det ösa ner och jag hade för en gång skull glömt ta med regnkläder. Det var verkligen ett lokalt regn för det var snustorrt hemma, typiskt. Var knappast någon njutning när jag harvade runt närmare 600 höjdmeter på 2:10 timmar. 36 kilometer hann det bli där snittpulsen landade på 122 (63 %), den var nästan som lägst när det regnade men känslan var annars fin i kroppen. 

Tog två KOM på strava idag, finns några duktiga som sprungit i backarna kring ÖSK.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *