Avslutat träningspresiod

Åtta timmar löpning har det bl.a. blivit denna träningsperioden, inte illa mitt under vintermånaderna. Här bild från Fyledalen i Skåne. Foto: Oskar Henriksson

Då har man avslutat ännu en träningsperiod, skönt att kunna göra det utan några större bekymmer i form av skador eller sjukdomar. 12-15-15-18 timmar har det blivit de senaste fyra veckorna vilket innebar 60 träningstimmar in på kontot. Nästa träningsperiod blir en aning mindre träning, ska till Ukraina och tävla i världscupen nästa vecka och troligtvis blir det SM i Söderhamn i början av februari.

Långt till dess, idag däremot har man tränat några timmar. Blev för 1:45 timmar lugn skate med Zebastian på morgonen. På eftermiddagen blev det 2×5 km med samma sällskap + Gunnar som var med, så vi skötte oss. Det gjorde vi. Eftersom juniorerna åker klassiskt masstart imorgon så var samma bana som jag tävlade igår preparerad med klassiska spår. Annars kan man inte åka denna bana. Fina förhållanden idag med, kunde åka med burkvalla och fick endast saxa på något ställe och så ska man veta att det är väldigt brant stundtals. Även idag kändes kroppen fin och kunde ligga på 80 % (156) av max. Ironiskt nog hade jag lika hög maxpuls (89 % (173)) idag som igår.

Imorgon blir det vilodag och en massa TV- tittande på sport skulle jag tro.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *