Antik burkvalla

Nu när jag inte tränar lyckas jag få en massa tid över och idag har jag bl.a. använt den tiden att städa, vilket man kanske borde göra lite oftare. Hittade hur som helst denna gamla gröna burkvallan (bild nedan) från Brödernas Lindgren i Lyckelse som inte finns kvar idag vad jag vet. Googlade hur som helst ”Bröderna Lindgren men fann bara att det fanns en musikgrupp som heter just så. Inte riktigt den sökningen jag hoppades på. Tips angående vallan och främst hur gammal den är vore trevligt att få reda på.

Frågan är hur gammal denna burkvallan är?

Frågan är hur gammal denna burkvallan är?

2 tankar kring ”Antik burkvalla

  1. Håkan

    Är nog faktiskt inte så gammal den vallan. Lindex fanns i alla fall långt in på 90-talet ( om inte hela 90-talet) Så troligen är vallan yngre än dig själv. Lindex heter numera Skigo. Gul Lindex var en klassiker som jag körde massa på förr.
    Ena brodern Lindgren tog för övrigt VM guld 1927 på 18 km och 50 km, 5-milen vann han för övrigt med 18 min, det du. Han vann även Vasaloppet 1924. Hans sonson, blev skånsk mästare i fristil för ca 10 år sen på Skepparslöv, Andreas som han hette var även den snabbaste ifrån vår klubb i Vasaloppet i många år, hade plats 524 om jag minns rätt. Bor sen rätt länge i Karlstad.
    Lite kort om vallan, som jag vet ännu mer om dock

    Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *