Anmäld till SM 15 km klassiskt

Sist jag åkte SM var SM femmilen i Gällivare i våras. Då blev man så här trött efter man avslutade det loppet med Olle Jonsson som jag förlorade spurten. Med all respekt för motionärer så är det ingen som glatt säger efter målgång att det här var kul och att man vill göra om det. Man ligger istället utslaget och vill aldrig mer åka skidor, inte en femmilen i alla fall. Foto: Håkan Huselius

Då var även jag anmäld till SM i Söderhamn nästa vecka. 15 kilometer klassiskt ska man åka på onsdag och det ser ut att bli ett stort startfält. Var 113 anmälda när jag anmälde mig tidigare idag, då är ändå många borta p.g.a. junior/U23 VM bl.a.

För att kunna prestera så behöver man träna, även jag som för tillfälligt inte kan delta på samma villkor. Men det är väldigt roligt att delta i ett SM, brukar vara mycket folk och även i år kommer det TV- sändas. Ingen TV- sändning idag när man var ute och tränade. Är SM/Cup för skidskyttarna i Östersund denna helg, så det var mycket omkring det när jag och Zebastian försökte åka en sväng. Vi åkte klassiskt på Skin- skidor men det var inte mycket spår att kunna sträcka ut i diagonalen. En timme och 200 höjdmeter blev det idag, inte mycket till världen kan man tycka men det är en period med mindre träning nu, dels för SM och för VM i februari.

På eftermiddagen körde ett jag ett styrkapass på Vintersportcentrum. Som vanligt (nästan) så sprang jag ditt och hem genom staden. Fint väder idag förresten, har varit soligt och minusgrader idag och det har det inte varit på hela veckan så det är ju som det ska vara. Var sju plus igår på eftermiddagen och sex plus när vi körde sprintracet igår. Nästan barüber- väder igår alltså. På gymmet gjorde jag bara tre övningar men idag kändes det klart bättre än sist. Dessa övningar blev det:

Imorgon är det lördag, bara så ni vet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *