73:a SM 15 km klassiskt 2022 i Piteå

Blev knappast någon succé idag när SM- veckan drog igång med 15 km klassiskt för oss herrar. Var redigt grisföre och inte så lätt att staka som jag trodde, det var både mjukare och sämre stavfäste än gårdagens träning, vilket begränsade en del när man endast stakade. Hade ingen vidare kropp tycker jag men höll ihop det bra ändå och slutade tillslut på 73:e plats.

Resultat

När jag väl anlände denna eftermiddag till Lindbäckstadion utanför Piteå så borstade jag av två par skidor som jag kunde testa och som också blev min uppvärmning. Glädjande var att min mor lyckades komma innan loppet så hade support med extra stavar om det skulle behövas. Jag gick ut som tolfte man och hade som mål att hålla igen något första av tre varv och försöka hålla distansen ut. Lyckades väl någorlunda med det men det var galet stora avstånd denna dag mellan skidåkarna.

Körde på i mitt tempo men kunde inte direkt hänga på någon på mitt andra varv, knappt heller på mitt tredje och sista men jagade ikapp och förbi några som hade startat förre mig och kunde hänga med någorlunda här och där med några som var på ett tidigare varv än mig. Skidorna var okej, hade 2 mm skärande rill på mina stakskidor, de gick som förväntat riktigt bra nära stadion området där det var mer skugga och hårdare, de gick sämre där solen hade legat på. Stavfästet gjorde en del att jag inte kunde staka bättre än vad jag gjorde. I mål kom jag tillslut och var då tredje man men tyckte att jag var för långt efter och att det gick får långsamt också. Siffror enligt klockan:

  • Tid: 46:33 min
  • Distans: 13,94 km
  • Snittfart: 18 km/h
  • Maxfart: 58,6 km/h
  • Snittpuls: 177 (92%)
  • Maxpuls: 186 (97%)
  • Höjdmeter: 502 m

Efter loppet fick jag snällt gå till juryrummet då de hade synpunkter på mitt agerande. Sakxningen gick fint, men långsamt. Däremot var min smirredrag lite för dåligt d.v.s. jag använde benen för lite och lyckades bestrida en ganska obegriplig regel som jag inte minns hur det stod men eftersom jag inte hade koll så gav de mig bara ett gult kort. Skönt att inte bli diskad men är fortfarande galet emot teknikzoner. Om tio år skratta vi åt att det har funnits.

Imorgon väntar 30 kilometer masstart i den fria stilen, lär blir redigt slitigt det också. Ser inte ut att bli nattkallt och och det kommer nog ta långt tid att genomlida men hoppas man pricka rätt med materialet och att kroppen känns bättre än idag.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *