67:a på dagens golfrunda

img_0428

Jaha, då har man varit ute och luftat golfklubborna igen. Denna gång blev det en brödarkamp mot min förkylda bror som inte spelat golf på flera år. Dagens bana vi spelade på var Upsalas golfklubbs lilla niohålsbana som vi spelade två varv.

Spelade stabilt första varvet utan att få utdelning, vände på fem över par och gick sista nio på par, trots jag egentligen spelade sämre. Golf är lika oförstående sport som hela norska skidförbundet tycks vara.

Vi låg lika efter tio hål men sedan började jag sänka både chippar, bunkerslag och puttar utefrån green för birdie. Årets första birdie kom på hål två efter missat eaglechippen precis. Årets andra birdie kom från bunkern på hål fem och på hål sex lyckades jag sätta en galen putt utanför green för årets och backnians tredje birdie. Bra fågelväder kan man säga, man var verkligen inne i den berömda zonen. Missade sedan en 0,5 meters birdie på 6:an och hade ytterligare en chip som höll på gå i på 7:an och 9:an. Slutade med att scora 67 slag (+5) på banan som höll riktigt bra skick. Träffade fyra greener första nio medan jag endast träffade tre sista nio. Trots detta hade jag fem slag bättre andra varvet än första. Gäller att vara effektivt, precis vad det gäller för all övrig typ av träning.

img_0430

Storebror

Storebror

När jag jobbade på banan bodde jag ibland i denna stugan, man hade inte bara nära till jobbet utan också till övningsgreenen som syns på bilden.

När jag jobbade på banan bodde jag ibland i denna stugan, man hade inte bara nära till jobbet utan också till övningsgreenen som syns på bilden.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *