60 minuter tröskel

Glad men trött under eftermiddagspasset.

Är bara drygt två veckor till SM- veckan drar igång i Boden, där bl.a. väntas en tremil. Jag har dock inte åkt något långt alls i högre intensitet hittills detta år, har i princip kört korta intervaller och många på löpband. Men idag valde jag att skejta i en timme i tröskelfart, dessutom lyckades jag driva på bra med puls. Eftersom det är skidskytte- VM i paraskidåkning så är det begränsad med framkomlighet på ÖSK just nu, så dagens varv blev från stadion, skidskytteslingan upp till granrisbacken via omega, vidare ett varv runt 3:an och sen 1,7:an innan man åkte ner till stadion via grillsvängen. Denna runda kördes tre varv + där jag avslutade med att åka från stadion, skidskytteslingan, granrisbacken och nästan ett varv runt 1,7:an och ner till stadion via grillsvängen. Dessa siffror fick jag:

  • Tid: 59:25 min
  • Distans: 21,64 km
  • Snittfart: 21,8 km/h
  • Snittpuls: 162 (84 %)
  • Maxpuls: 173 (89 %)
  • Höjdmeter: 521 m

Känslan idag var helt okej, hade lite svårt att åka fort utför oh på platten, uppför var okej och jag var noga med att hålla A2 till tröskel genomgående, detta för att jag skulle få massage senare på dagen. Dagens före var bra, snabbt runt stadionområden då man kunde trycka på 3:an länge uppför. Runt 1,7:an var det tungt där det var nyspårat men annars bra. Natursnön på 3:an var bra men inte så värst snabb. Hursomhelst ett bra pass.

På eftermiddagen körde jag ett två timmars klassiskt pass, jag körde både till Torråsen och till Spikbodarna samt lite på ÖSK på slutet. Hade klister under skidorna, Rossa med universal som fungerade bra på vissa ställen och inget vidare på andra ställen. Skulle valt skinskidor idag. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *