5000 m test på SkiErg


Precis som igår så har jag haft politiskt utbildning vilket har varit givande och roligt. Dock trivs jag allt som oftast att röra på mig och idag har jag inte bara suttit stil, utan det blev träning både på morgonen och på kvällen. Lägg då till pendling med cykling t/r till utbildningen i stan. 

Jag började dagen med en morgonjogg innan frukost, 12 kilometer drygt på 59 minuter på hård underlag och relativt flackt. 129 (66 %) i snittpuls och 4:54 min/km tempo, lite snabbare brukar jag springa med den intensiteten men idag var det även isfläckar här och där så det var halt som gjorde att tempot blev lägre. Hursomhelst en bra start på dagen. 

Kvällen bjöd på kvällsstyrka följt av SkiErg tillsammans med Therese. En magövning med TRX- band och resten benstyrka som var följande tre övningar:

  • Boxkliv 70 cm, 3×10 per ben
  • Enbenspress i maskin, 3×8 per ben med 197 kg
  • Vadpress i maskin, 3×10 med 247 kg

Efter tröttat ut benen så körde jag ett 5000- meter test på SkiErg och jag tror nog det kan bli lite SkiErg framöver då vädret månaden ut kan vara osäkert då det kan vara omöjligt att åka rullskidor vissa dagar. SkiErg är bra då man har samma förutsättningar varje gång och är inte beroende av väder. Däremot är jag skeptiskt då jag tycker att det är lätt att ”staka fel” som sen inte fungera så bra på när man ska staka på längdskidor. Men hjärtat skiter i vad du gör utan märker bara att det slår hårdare ibland och idag slog det så pass hårt att jag nästan nådde maxpuls på 194, idag hade jag 191. Snittpulsen blev ”bara” 173 (89 %) vilket är lågt men muskulärt är jag inte där utan klara inte av att dra snabbare, fick dessutom ont i ryggen emellanåt men kunde avsluta styvt och klara precis under 19 minuter (18:59,2 min) vilket jag är riktigt nöjd över, bättre form än väntat. Runt 19:30 hade jag beräknat att jag skulle klara idag men på sikt borde jag kunna komma ner låga 18 minuter. Jag körde på nya maskinen tror jag, med vanliga handtag som jag fick ta nytt grepp 5-6 gånger under testet, samt svårt att dra avslappnat. Kanske skulle haft handskar, ingen aning, tar gärna emot tips där. Körde på motstånd 6 men upplever att det är alldeles för tufft motstånd men vill inte gå ner då jag på sikt tror att det är lagom. Hursomhelst ett bra pass. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *