5 timmar solskensåkning

Blev lite skare med idag.

Fortsätter att nötta på timmar på skidorna, har nämligen inte så mycket annat för mig nu när alla tävlingar är inställda och man har mycket ledig tid. Jag började med skejt och åkte först själv innan jag fann Viktor Asking och Andreas Viker i Torråsen. Vi åkte en stund tillsammans och sista 1,5 timmarna lite drygt så åkte jag och Viktor och bildade en skåneduo som åkte till Spikbodarna. Hade kommit en centimeter snö ungefär så där det inte var pistat så gick det mestadels att åka ganska hyggligt.

På eftermiddagen så åkte jag själv i knappt två timmar, klassiskt på skin. Åkte en kort tur till Torråsen men resten gick omkring stadionområdet. Kul med att många är ute och åker men har märkt den senaste tiden att fler kommer med lösa hundar och springer/gå i/vid spåren. Har inga större invändningar (förutom att hundar ska vara kopplade) men att ledsaga är det ingen dröm direkt. Kanske är nu i Coronahysterin folk få för sig att bryta mot både det ena och det andra. 

Totalt lyckades det bli precis strax över fem timmars och 75,5 kilometer skidor denna måndag och en solig full hand med andra ord. Jag noterade 108 (57 %) och 115 (60 %) i snittpuls så förtog mig inte allt för mycket. Närmare 1300 höjdmeter tog jag idag under mina fem timmar. Om någon undra så drack jag endast vatten, vilket jag brukar göra när jag kör distanspass. När jag kör intervallpass så kör jag med sportdryck.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *