35:a på dagens SM- sprint på rullskidor i Malmö

Fick pris av Skånska skidförbundets Nils-Arvid Olofsson direkt efter målgången av dagens SM- sprint. Fick pris tillsammans med klubbkamraten Ebba Johansson för goda prestationer förra året. Ebba slår de flesta i sin ålderskategori såväl på snö som på rullskidor. Foto: Egil Friestad (tror jag) 

Det blev ingen succé när man blev 35:a och ut ur kvalet på dagens rullskid- SM i sprint i ett ännu blåsigare Malmö. Nästa gång det är SM på rullskidor så få vi köra inomhus för slippa vind, då gick ändå årets rullskid- SM i centrala Malmö med en massa höga hus runt omkring. 

Jag hade inga större förhoppningar idag heller trots jag gick vidare förra året men då var jag något bättre förberedd och då gick det på tävlingshjul. Vi körde samma bana som igår och prologen var knappt 1,3 kilometer lång. Uppvärmingen körde jag tre varv där det sista gick fortare men annars småsnacka jag med mr rullskidor Tobias Westman innan vi skulle köra prologen. Hans teknik och mitt syreupptag hade varit en bra kombination.

Min prolog var rena rama katastrofen, hade inte ett enda skär som kändes bra eller ens bra någorlunda okej. Kom inte upp i puls eller frekvens alls, 162 (84 %) i snittpuls och maxpulsen noterade på blygsamma 174 (90 %) och det kändes som jag kunde kört på i samma tempo några varv till. Jag hade behövts köra mer hårdare innan prologen men det hade nog inte hjälp för att ta mig vidare ändå, trots det bara var 1,5 sekunder ifrån. Hade jag gått vidare hade det blivit tajt att hinna med flyget tillbaka till Östersund.

Nu väntar en lugnare period veckan ut, ska jobba 13 timmar imorgon och sen mycket veckan ut innan det ser ut som att jag har en chans (läs: risk för konkurrenterna) att få till något som liknar en träningsperiod, åtminstone träning mer än fem timmar för gamla meriter kan man inte leva på. Även om jag fick pris tillsammans med klubbens lovande ungdom Ebba Johansson, detta för bra idrottsprestationer som t.ex. DM- guldet på rullskidor. Kul. 

Kan nog säga att jag inte kommer åka så mycket skejt framöver nu, blir mest löpning och helst ett stakpass i veckan så inte det glöms bort. Nästa tävling dröjer troligtvis till slutet av månaden, få ser hur det blir med den saken. 

Kul annars att Viktor gick vidare till kvartsfinal och ensam från klubben som gick vidare. Annars vann en annan Viktor (Gustavsson) och hann var man nära att slå på snö, då femmilen avgjordes i Gällivare. Det känns också som om jag är mer längdskidåkare än rullskidåkare, åtminstone rent resultatmässigt. Dags att flytta söderut för att bryta denna trend! 

Stort tack för engagemanget av If Ski Team Skåne och IFK Helsingborg, två av de klubbar som har mest deltagare i Vasaloppet. Få dock se om jag åker i Halmstad nästa år, åker nog inte om det inte är tävlingshjul som gäller. Sen beror det lite hur mycket man jobbar, har förut kunnat både vara heltid eller åtminstone halvtids- idrottare men har i juni jobbar cirka 150 % vilket är lite väl för att hinna träna men framförallt få till vilan. Nu ska jag hursomhelst till östersund och ha en lugn kväll! 


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *