32 km varierad löpning + kvällsstakning

Jag är väl inte direkt känd att klä mig varmt men dagens outfit skvallra om att det var ganska kyligt.

Sju grader och regn väntade mig idag när jag gav mig ut på en löptur, det är 20 grader kallare än förra lördagen. Jag sprang en varierad runda, där underlaget var alltmöjligt förutom sand. Var lite seg i början, inte konstigt då det var 2,5 kilometer uppför inledningsvis. Sen fortsatte jag springa in i skogen, först till Spikbodarna, och sedan vidare och rundade Odensala, eller åtminstone touchade Odensala. Sen tillbaka och upp till Torråsen och sprang runt 5:an där. Den rundan är flack men en del myr och obanad terräng. Sen till ÖSK- området och sen hem. Det hela tog 2:36 timmar och kom 32,2 kilometer, ett snittempo på 4:50 min/km. 132 (68 %) i snittpuls och 446 höjdmeter. Skulle jag gissa så motsvara dagens tempo som att springa 4:20 min/km tempo på asfalt. Skulle tippa på att två kilometer var myr och fyra kilometer asfalt, resterande elljusslingor eller stig. Hade en grym skön känsla i kroppen idag, men började kännas i vad- och sätesmuskulaturen under sista milen. Sprang i mina Inov- 8 X-Talon 210, de är sköna men inte kanske de skonsammaste för längre löppass för mina vader. Där funkar bättre med mina asfaltskor Hoka One Clifton.

På kvällen, efter ett kraftig regn så gav jag mig ut igen, denna gång på 4:or och endast stakning. Mötte upp Viktor Asking och Julia Angelsiöö på skidstadion och åkte sedan en knapp timme där, innan man åkte hem igen. Lugnt och skönt tempo och trevligt sällskap. Fick ihop nästan prick fyra timmars träning idag, fint det. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *