3 timmar stakning

14958241_10153787038671707_471821728_o

Sitter här med en mugg med Per Morberg glögg som jag fick visa leg för att köpa i en helt vanlig matbutik idag. Har inte hänt på flera år. Är det så att man börja bli (känna sig) yngre, vältränad och smal, nu när jag har börjat träna igen. Är i alla fall en teori som jag har, eller snarare hoppas på.

Nog med det. Blev tre timmar stakning på morgonen med Zebastian, kändes generellt bra trots det kom närmare fem centimeter nysnö under passets gång. Vi var där tidigt och man var som en snöplog i början som plogade fram där i nysnön. Så första halvtimmen var tung. Kom sen fler skidåkare så man fick hjälp med snöplogningen. Kroppen kändes ganska bra, blev visserligen trött i stakmusklerna sista timmen. Inte konstigt då det var mitt blott 4:e stakpass under de två senaste veckorna. Innan dess blev det av förklarligas själ ingen överkroppkonditionsträning. Skönt att börja träningen tidigt på morgon, även man inte är en morgonmänniska. Är ganska gött att vara klar med ett tre timmas pass innan uret slagit elva. Lugnt och skönt att glida runt samtidigt det började ljusna.

Sista timmen var det klart mycket  mer folk, var en massa skidåkare som hade gevär på ryggen som tydligen ska tävla här i Östersund snart. Är någon slags internationelltävling har jag hört. 821 höjdmeter blev det vilket är en del, ungefär lika många höjdmeter som ett Vasalopp. Fast ett Vasalopp är mycket längre.

Nöjde mig med ett pass idag, man får skynda långsamt. Har inte hänt så mycket mer idag annars, mer än att jag träffade min nya granne här i huset.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *