2:a Hara terräng 2019

Lyckades bli 2:a efter Jerry Ahrlin på årets upplaga av Hara terräng, stela ben men höll bra jämnt tempo och blev ett bra pass. Ny bana för i år så det var skoj, mycket myr och obanad terräng vilket är klurigt men samtidigt spännande.

Hara Terräng är ett litet men trevligt arrangemang sådär enkelt men vackert samtidigt. Starten försenades med en kvart men det är nästan bara små tävlingar i landet det händer och samtidigt känns okej att det händer. För att starten sköts upp gjorde mig inte så värst mycket egentligen, det handlade mest att få ett lopp i benen och helst slippa lida så mycket men eftersom Jerry Ahrlin var med så fick jag tänka om.

När väl starten gick så var det kraftigt motvind så låg som 5:a ett tag innan Jerry ökade och jag hängde på och när banans enda uppförsbacke började så var vi två loss och faktiskt så sprang jag tio sekunder fortare i den backen (6,2 % snittlutning i 700 meter i 3:46 min/h tempo) än förra året då jag vann. När backen var slut så gick jag upp och drog hela vägen in mot slutkilometern, egentligen var de 1,5 kilometerna och sista (som också var samma) de klart enklaste, gick på gräs så lite tungt men eftersom resten av banan gick på myr, delvis helt obanad, lite stig och i riktigt högt gräs så sprang man inte så fort direkt. 

Jag låg i tät men fanns inga uppförsbackar där jag kunde trycka på och jag försökte hålla tempo men var svårt att göra det i terrängen, tyckte det var stabilt utan att bli så värst trött. Försökte sen sista 1,5 kilometerna att öka något och med en knapp kilometer så testade jag ett ryck och för första gången brändes det i benen men orkade inte hålla trycket uppe utan fick släppa förbi Jerry som lite senare drog igång hans spurt som höll med två sekunders marginal. Välförtjänt ändå tycker jag, han drog i gång tempot i loppet och avslutade detsamma på ett bra sätt och jag hade egentligen ingen strategi hur jag skulle lägga upp det mer än så jag gjorde. Loppet igår jag satt i väldigt djupt, nästan varenda benmuskel värkte samt att jag hade ont i fötterna från gårdagens lopp. Fick några ordentliga smällar på fötterna idag med och har ont i både häl, ankel och framförallt mitt brosk jag fått i vänsterfoten, något som inte blir bättre men funka bra att springa så länge man inte slå i sten och stubbar, något jag gjort under helgens tävlingar. Värst är det när jag åker skejt på vintern då jag måste ha specialskydd för att kunna åka. Nog med det, ska i alla fall inte tävla i löpning imorgon men hade dessa siffror på dagens lopp:

  • Tid: 32:02 min
  • Distans: 8,01 km
  • Snittpuls: 170 (88 %)
  • Maxpuls: 181 (94 %)
  • Höjdmeter: 56 m

Bland de lägre snittpulserna någonsin på någon tävling med så kort tävlingstid men var sliten så den kom inte upp så snabbt samt att i den svåra terrängen med de tekniska partierna så är det svårt att driva puls. Jag vann ett bröd och ett presentkort på ett lokalt bageri, nöjd så. Min kära sambo blev fin 6:a i den 5 km- klassen. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *