Skate, sista jobbdagen m.m

13271574_10153386882941707_1601702300_o

Vaknade kl:6, tog med hjullastarkortet satte mig i en och for iväg och tankade. Sedan hem, byte om och åkte drygt en timme skate, allt detta innan frukost. Åkte mer eller mindre lika fort på skatepasset som när jag körde lastare, bara så ni vet.

Det var kallt och hade börjat blåsa upp en del när jag satte på mig carbonpjäxorna från Alpina och Eagle skateskidorna. Det var alltså på tävlingshjul jag åkte på om ni inte redan hade räknat ut det. Eftersom man har typ jobbat tre skift hittills denna veckan så börja kroppen känna sig sliten. För det var ingen vacker syn när man for iväg i motvinden. Kändes riktigt tungt men  hade medvind sista halvan av det 28 kilometer långa passet. Då gick det fort och känslan blev bättre och bättre. Hade riktigt låg puls under passet men skrämde lite liv i kroppen genom att först köra 5 st 40/20 intervaller och sedan 5 st 20/10. Ingen vidare känsla där heller men väckte kroppen lite i alla fall. Snittfarten landade ändå på 26,2 km/h men det är väl i nivå med Joakim Bydinger när han kör sina skatepass på 2:or. Då vet man att man ligger bra till med efter SM- vinnaren ifrån ifjol. Dagens snittpuls lyckades jag tillslut skrämma upp till 138 (71 %).

Gjorde idag min sista jobbdag på Huselius Skidsport, självklart tråkigt då jag har trivs väldigt bra. Men nu väntar nya utmaningar för mig. Ett stort tack till Lotta och Håkan och det är förstås på Huselius Skidsport man ska fortsätta handla sina grejer inom skidsporten. Efter min sista dag där så stack jag till Vipeholm och var ungdomstränare tillsammans med Christian för våra framtida storåkare. Hade varit kul om någon av alla dessa bli duktig skidåkare i framtiden. Sedan for jag vidare till Göteborg och träffade faktiskt 2/3 av min gamla gymnasieklass där. Är ju Summerburst i staden så det var en jädra massa folk där. Kul att träffas var det i alla fall. Ska nu bo i Göteborg över natten, ska ju försöka bli kingen imorgon då King of the Hill avgörs imorgon på en ny bana. Ska bli skoj!

 

 

2 tankar kring ”Skate, sista jobbdagen m.m

 1. Joakim Bydinger

  Hehe! 24,7 km/h på elpex blå pu-treor (som de kallades när de lanserades) lovar gott inför höstens tävlingar!

  Svara
  1. Johannes Inläggsförfattare

   haha ja verkligen, Faluborna klagar på att jag är så snabb på mina distanspass men jag ligger nästan i lä med dina snittfarter på dina distanspass, men det är väl all rutin och grundkapacitet som du har!

   Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *