2 h löpning och 2 h stakning + märklig kropp

inte ofta jag springer i keps men med allt regnande så var det en kanonidé

Regnig torsdag idag, men fick ihop nya träningstimmar, nästan fyra stycken faktiskt + lite styrka. Jag började med att springa i 2:01 timmar och 21 kilometer, 447 höjdmeter och 121 (62 %) i snittpuls. Jag sprang bort mot Rännåsen och Torråsen, på lite nya stigar, även lite obanat ibland. Avslutade med lite mer backar vid ÖSK-området och sen asfaltslöpning hem. 

På eftermiddagen så stakade jag på 4:or, 32,5 kilometer på 1:53 timmar. 458 höjdmeter och 124 (64 %) i snittpuls. Var lite seg idag med stakningen men hade åtminstone uppehåll hela tiden förutom sista kvarten då det började regna, det var skyfall sista kilometern, men hann hem innan man kunde på vattenplaning. Har nedför sista kilometern hem. 

Kroppen kändes ganska pigg överlag idag men den beter sig lite märkligt. Kände av lite i vristen i början idag på löpningen, gick över sen men efter jag stannade och fotade efter en dryg timme så började jag få ont i ländryggen, medan jag inte kände något i vristen. Rullskidturen sen på eftermiddagen, kände jag av i ryggen den första minuten av passet. Ju mer jag åkte så började det kännas i vristen igen och när det sen började regna så började det värka i ryggen igen. Min slutsats av det hela är att jag kanske har belastat lite fel den senaste tiden med tanke på vristen inte varit hundra, och då kompenserat att jag fått ont i ryggen. Sen har det känns i ryggen när jag blivit blöt och kall, vilket också kan spela in. Att jag känner av vristen, eller snarare bägge två när jag åker rullskidor, kan beror på att fötterna svullna upp efter ett tag och eftersom jag egentligen har en storlek för liten så kanske det påverka att jag få lite värk. Någon som kanske stödjer min teori? Hursomhelst så måste jag börja träna mer bålträning igen, slarvat med det på slutet. Är bålen stark och stabil så slipper jag (än så länge) värk i ryggen. Så efter dagens löptur så körde jag tåhävningar 300 st och 100 stycken med ett gummiband. Körde även plankan 3×1,5 minuter och 50 armhävningar. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *