2 h klassiskt och 3 h cykling

Någonstans i Jämtland.

Någonstans i Jämtland.

Blev visst fem timmar in till träningskontot, fast detta är en vecka med lite mindre mängdträning. Denna vecka är en sådan vecka där jag har inplanerat två vilodagar, en har jag haft och en har jag imorgon söndag. Har trots det blivit 17,5 timmars träning denna vecka inkl. styrketräning. Känns bra med vilodag imorgon och sen blir det inga fler inför SM som drar igång på fredag med 20 km skate. Nästa vecka blir det korta pass och mer fart.

Dagens träning började med klassiskt på 3:or, där faktiskt backspärren strulade en aning. Hjul håller inte i en evighet utan behöver bytas ut ibland. Man kan köpa hjul till rullskidor och andra reservgrejer till sina rullskidor här. Vet inte hur långt eller hur länge det blev exakt men jag var ute i två timmar och snurrade runt på rullskidbanan.

Efter vila och lite tittande på första etappen av Tour de France så gav jag mig ut på en regnig runda på landsvägscykeln. Jag gillar att följa Tour de France, häftigt upplägg men trist med alla dopningsskandaler på senare år. Är bättre nu och man hoppas att de är rena för det är en mäktig tävling, där de cykla mest hela tiden i tre veckor. Tänk om fotbolls- EM hade spelat sex matcher på en vecka, det hade varit en riktigt sport då. Kan annars inte så mycket om cykel, vilket är lite synd. Vet åtminstone att min ram (en Fokus) var samma som var med i touren för två eller tre år sedan. Den var inte direkt billig heller, annars har jag inget mer att skryta om min cykel, inga värsting hjul eller dylikt.

Passet började i regn och sedan mer regn. Kände mig duktigt blött redan efter 100 meter och sen blev det inte bättre direkt. Men min plan på tre timmar lyckades jag genomföra, hade inte en sosse kunnat lova. Tur att jag är plikttrogen mot mig själv. Första timmen kändes bra, kunde ligga på bra i bocken på de mer lättåkta partierna som det tro eller ej faktiskt finns här uppe i norr. Andra timmen lite segare och sista var bra seg och så började det regna allt mer på timmen med. Dagens runda gick i tur och ordning Frösön – Ytterån – Krokom – Lit – Östersund – Frösön. Kom på efter två timmar att jag hade glömt bort att svänga av mot Kattestrupeforsen. Lustigt då det bara finns en annan väg att välja på, märkligt att jag glömde bort att svänga av där. Är ju inte riktigt som i Skåne då man kan svänga av en annan väg två kilometer senare. Funkar liksom inte här, finns mest skog. Hittade E45 och åkte på den hem. Har alltså åkt på två Europavägar, funkar inte heller det i Skåne direkt. Fanns också två skyltar, en till Arvidsjaur och en till Östersund. Tur att jag tog rätt väg denna gång i alla fall. Fick se lite ny fin omgivning och det blev tillslut lagom till att komma upp i tre timmars träningstid.

Fakta kring cykelpasset:

 • Tid: 3:01:16 h
 • Distans: 93,96 km
 • Snittfart: 31,1 km/h
 • Snittpuls: 125 (64 %)
 • Maxpuls: 151 (78 %)
 • Höjdmeter: 684 m

2 tankar kring ”2 h klassiskt och 3 h cykling

  1. Johannes Inläggsförfattare

   Hej Jesper, Är typ skidåkare på heltid nu, återkommer exakt hur det blir med jobb framöver. Tror verkligen själv att det blir ett lyft till vintern.

   Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *