1x tröskel runt Lillsjön + 4×1 km

Gav mig ut halv nio för att beta av veckans sista träningspass, var redan då 21 grader. Med som sällskap hade jag Therese på cykel. Upplägget var att springa till Lillsjön som uppvärmning, vilket tog drygt tio minuter. Sen ett varv runt sjön i tröskelfart, denna inledning kändes inget vidare (men gick ändå fort) och hade därför inga större förhoppningar när det nalkades redigt mjölksyrefest. Jag har sprungit något liknande pass för något år sedan och då hade jag strax över 3:20 minuter på kilometersintervallerna, idag hade jag 3:16 minuter. Det är jag nöjd över eftersom det kändes så dåligt innan, dessutom sprang jag jämnt trots lite olika kupering, två första lite mer nerför än uppför, de sista två mer uppför än nerför. Såhär såg intervallerna ut i mer detalj:

  • Tid: 9:09 min – Distans: 2:57 km – Snittempo: 3:34 min/km – Snittpuls: 160 (82 %)

Kilometerintervallerna

  1. Tid: 3:17 min – Snittpuls: 164 (85 %) 
  2. Tid: 3:15 min – Snittpuls: 168 (87 %) 
  3. Tid: 3:16 min – Snittpuls: 169 (87 %)
  4. Tid: 3:17 min – Snittpuls: 173 (89 %)

Vilan emellan var 1:15-1:45 minuter, kort tid för att vara mig men brukar vanligtvis ha mer än två minuter emellan. Har ingen vettig förklaring men en teori var att bli klar med eländet. 

Fler nakenbilder från passet som Therese tog.

Tur man hade sportdryck från +watt

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *