10+5+5 min barnvagnsintervaller


Efter jobbet så blev det lite löpintervaller med vagn, där hon trivs bra oavsett hastighet. Dessutom så är det bra fjädring på den så det går fint även om det skulle vara lite ojämnt. Ojämnt är det knappast på asfalt men eftersom jag sprang runt eller vid Lillsjön så var det lite ojämnt på grusvägdelen. 

Jag började dock det hela med uppvärmning ditt, 2,2 kilometer och körde sedan löpskolning och spänst. Har någon förhoppning om att bli spänstigare, få bättre löpsteg och förstås bli snabbare löpare. Är än en dröm. Började sedan ett varv runt Lillsjön, 2,56 kilometer på 9:43 minuter, snittempo på 3:47 min/km och en snittpuls på 157 (81%). Märkte då att jag hade låg puls och kände mig seg, tog nog lite gårdagens pass och hade duktigt träningsvärk i låren. 

Fortsatte dock min plan med att köra två stycken femminutersintervaller med två minuter vila emellan. Första lite mer nerför än uppför och mestadels på grus, andra lite mer uppför än nerför men sprang mestadels på asfalt. Här blev det bättre känsla faktiskt, även om pulsen fortsatt var låg. Hade en förhoppning att kunna hålla 3:30 min/km tempo och det gick sånär i alla fall. Tar trots allt några sekunder längre tid med vagn per kilometer än utan. 163 (85%) respektive 167 (87%) blev snittpulsen på femminutersintervallerna, inte hög direkt men tempot var ändå 3:30-3:31 min/km. Det duger för mig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *