Summering rullskidsäsongen 2015

Snöpremiären är ju avklarad men har försökt mig på en liten summering av rullskidsäsongen detta år som hittills har varit den bästa nånsin än så länge. Första loppet gick redan i April (Landsjön runt) och sista i november (Bulltoftaloppet). 19 tävlingar på rullskidor har det blivit, möjligen flest av alla i Sverige? Dessutom två träningstävlingar med DSA, där jaktstarten i skate på Marwe 6:or nog var den bästa prestationen av alla lopp i år. Annars har backracen gått allra bäst, vilken inte varit helt oväntat. Även några bra långlopp i klassiskt har man gjort, de flesta nu på hösten med bl.a. 8:e platsen i SM på tävlingshjul och vinsten i DM tidigare i november på motorbanan Ring Knutstorp, där jag lyckades snitta så bra som 27 km/h på 2:or helt själv.  Tog fem av nio segrar under höstens rullskidtävlingar. Annars var min bästa insats backracet i skate i  Torsby som också var uttagning till rullskidlandslaget. Blev fyra i år igen och inte uttagen till något lopp i världscupen detta år heller. Gjorde även två bra klassiska backrace, ett i Idre där jag blev 14:e man och SM i Sundsvall där jag lyckades bli 18:e man, men i båda de loppet var jag bra med och inte alltför långt efter.

Kände att vistelsen i Falun gjorde att jag tog ett ytterligare steg och som ser lovande ut inför nästa rullskidsäsong. Hoppas dock att vintersäsongen kan bli bra först.

Lite bilder från rullskidsäsongen 2015.

Bild från DM på Ring Knutstorp

Bild från DM på Ring Knutstorp. Foto: AnnaTarFoto.

Efter segern i Rull-dackemaran. Foto: AnnaTarFoto

Jag och Axel Bergsten ute på det sista varvet i SM skate 15 km, där jag blev 6:a och Axel tog silver medaljen. Foto: Johan Andersson

Bild under Danska mästerskapen som jag vann efter solokörning hela vägen, var även förre alla skateåkare ett tag också. Fick smeknamnet Lynsvensker som betyder något i stil med blixtsvensken. Foto: Holteski.dk

Bild från ett skatepass på lägret i Torsby i Maj som dessutom var världscuppsuttagning. Foto: Oskar Henriksson