Några varv till idag + gym

Bild från förra året vid ”Torget” som ligger i anslutning till 1,7 kilometers slingan.

Jaha, då har man snurrat runt lite på 1,7:an idag med och även idag var det inte kört med pistmaskin, har gått över två dygn de körde sist. Halt och jävligt var det och allmänt trist att åka faktiskt, man få ingen rytm för fem öre när man åker. Tur att man hade sällskap av sin bror och vi växeldrog fast i lugnt tempo i drygt en och en halv timme.

På eftermiddagen var vi där igen och snurrade runt, passade även på att snegla ett öga på stafetten i skidskyttevärldscupen som drog igång här i Östersund, dock så lyckades jag trilla redan efter en kort tids åkning då jag tittade lite för mycket på tävlingen än t.ex. att spåret svängde, som det kan gå. Vi åkte klassiskt på skinskidor och det var premiär för mina gamla skinskidor från Atomic för denna vinter. Var lite spännande att jämföra glid och fäste på mina över fem år gamla skinskidor mot Johans helt nya skinskidor Terrasonic från Madshus, mina gled faktiskt bättre även om vi flyttade bak bindningen på Johans skidor. Däremot var Terrasonic skönare att åka på och hade lite bättre fäste än mina skidor, vilket märktes när jag körde mina fartleksdrag uppför i den enda riktiga stigningen på slingan, kanske inte så konstigt då det ska vara skillnad mellan nya skinskidor och skinskidor som är fem år gamla.

Känslans i fartdragen var lite både och, tyckte jag hade bra driv, bättre än på länge men jag hade dålig återhämtning, faktum var att min bror hade lägre snittpuls än vad jag hade under detta pass, trots jag åkte mestadels på de skidorna som gled bättre. Kan också dementera att det inte var jag som var i Vålådalen igår och åkte då min bil var där, utan det var Johan som var där och åkte, men det kunde varit jag då vi är ganska lika.

Efter lämnat min bror på tågstationen åkte jag till gymmet för lite kvällsstyrka, kände mig faktiskt ganska stark idag, framförallt bänkpress där jag klarade 10×60 kg och 2×5 på 70 kilo. Flåsade ordentligt så jag misstänker att jag blev väldig trött och tog ut mig till max, bra det då det är vilodag imorgon. Nästa träningspass blir på tisdag morgon då jag ska utföra ett maxtest, sist fick jag 69 i testvärde och jag få faktiskt vara nöjd om jag kommer upp i över 70 på tisdag för min nuvarande form är inte så värst bra. Däremot är kroppen ganska fräsch efter denna veckans träning som har inneburit 15 timmars träning + två styrkepass och på dagens fartdrag som varade i drygt en minut så lyckades jag komma upp i 177 (91 %) i puls som mest, inte helt tokigt för att vara mig på en sådan kort sträcka, faktum är att det faktisk var högre puls än vad jag hade någon gång under de två loppen jag genomförde i Gällivare förra helgen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *