Löpning idag, längdskidor imorgon

Lite natursnö finns det i den högre terrängen.

Blev ett längre lugnt löppass denna torsdag förmiddag, troligtvis det sista av detta slag för det här året, möjligen det blir något liknande pass när jag är hemma i Skåne kring jul, är ärligt talat naivt att tänka att det skulle vara snö och finnas möjlighet att åka längdskidor just då, hoppas dock jag har fel. Dagens löpning öppnade jag ganska friskt då jag var lite sen då jag skulle möta upp Konrad Mattsson Myhr, trevligt att ha sällskap en stund och även bra att ha någon som man bestämt tid så man inte förskjuter sina förmiddagspass, även om jag idag blev lite sen. Dagens löptur genomfördes lite här och där kan man säga och varierad terräng även om underlaget till mestadels var asfalt eller på grus. Totalt blev det 27 kilometer på 2:26 timmar, klart längsta löpningen i både distans och tid efter Lidingöloppet, kändes ganska bra i benen även om de kändes lite stela.

På eftermiddagen blev det styrketräning, vanliga programmet där jag körde bl.a. 3×8 chins med höga knä för att aktivera magen lite mer och körde även bänkpress med serien 1×4 70 kg och 2×2 75 kg. Annars hade jag mest problem med alla sladdar/elektroner man har på kroppen, de ville nämligen mest trilla av och inte sitta på plats. Dock är det inget större problem än vad som hände i natt, jag vaknade med att det gjorde lite ont och upptäckte att min bandspelare som jag hade satt fast på kalsongerna hade glidet inåt och fastnat i förhuden. Helt sjukt att detta kan hända och nästan lika sjukt att jag väljer att berätta det. En natt och ett träningspass till ska jag har hela denna apparaten på mig sen kan jag lämna tillbaka den. Imorgon blir det premiär på att åka längdskidor i Östersund, ska bli skoj.

Facebook påminde att det var tre år sedan idag detta foto publicerades. Är från rullskid- DM på Knutstorp, där både skejt och klassiskt avgjordes under samma dag, jag slutade 2:a i båda loppen och 4:a totalt, Daniel Nordebo vann båda loppen (ej DM) och Gustaf Pettersson vann DM. Bilden är från den klassiska delen där jag och Johannes Eklöf hängde ihop.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *