Långtur i Edsåsdalen


Igår kom min bror till Östersund och idag tog vi bilen och åkte till Edåsdalen och åkte en längre tur där. Det var vackert väder men blåsigt, som gjorde att man fick spåra i den högre terrängen själv. Dessutom hade det kommit en hel del nysnö men vissa ställen var nypistad och i dessa tider kan man inte klaga på att betala 95 kronor för ett dagskort. Jag åkte klassiskt under det drygt tre timmar långa passet, Johan åkte ungefär lika mycket skejt och klassiskt.

Själv så hade jag grymt fäste och det var en fröjd att diagonala i propagandaspåren, däremot så frös fästet under på mina sex år gamla skinskidor, vilket bara har hänt någon enstaka gång genom åren. Detta gjorde det lite bökigt att åka ibland men det värsta var nog att jag hade groteskt dåligt glid, de brukar vara helt okej på konstsnö men på dagens natursnö var det riktigt bedrövligt. Jag fick åka ifrån uppför ibland för att kunna ha lite försprång utför, det var slitsamt att åka rent generellt och saken gjorde det inte bättre med dåligt glid, utan också att mina små trugor gav enormt dålig effekt på stakningen. Tur att man hade sol och trevligt sällskap. Kan också tillägga att min bror hade även han skinskidor men idag var det stor skillnad på glidet men båda hade bra fäste. 

Totalt blev det 38 kilometer, 799 höjdmeter och snittpulsen var 119 (60 %), lagom så en torsdag. 


Storebror

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *