5x Ladängen + 2 h stak

Toppen och mål på dagens intervaller, jag startade ungefär där nere på Lövsta IP (De gröna fotbollsplanerna), drygt fem minuter upp tog det och 120 höjdmeter

Dagens hårda jobb gjordes i backen Ladängen, det är den som ligger på andra sidan berget frånsett där jag bor alltså. Jag har kört denna variant av intervaller en gång förut, den 4:e maj förra året körde jag samma upplägg fast körde med stavar den gången d.v.s. skidgång. Jag genomförde dagens intervaller ungefär 1,5 minuter snabbare än då men förra gången var jag i riktigt dålig form men dagens yttre förutsättningar (blött och lerigt) var snäppet sämre idag än senast. Sträckningen mäter annars 850 meter och 120 höjdmeter. Jag startade längst ner på parkeringen vid Lövstabadet.

Så här såg dagens intervaller i siffror ut:

  1. Tid: 5:09 min – Snittpuls: 167 (87 %) – Maxpuls: 177 (92 %)
  2. Tid: 5:11 min – Snittpuls: 170 (88 %) – Maxpuls: 179 (93 %)
  3. Tid: 5:17 min – Snittpuls: 169 (88 %) – Maxpuls: 179 (93 %)
  4. Tid: 5:23 min – Snittpuls: 168 (87 %) – Maxpuls: 179 (93 %)
  5. Tid: 5:14 min – Snittpuls: 168 (87 %) – Maxpuls: 179 (93 %)

Första gick snabbast men jag genade lite under den intervallen så den var inte lika som övriga. Hade i övrigt svårt att komma upp i puls tidigt i intervallerna trots det var uppför och riktigt jobbigt från första steget. Hade också en tendens att pulsen blev lägre och lägre ju fler intervaller jag sprang, visst de gick långsammare men jag kände mig mer trött på just de och kände att jag inte hade kunnat springa så värst mycket fortare men trots detta så var tiderna väldig ojämna men fick hur som helst ihop 26 minuter lite drygt A3. Sista intervallen gick åtminstone snabbare än de två tidigare men det kanske berodde på jag hade tömt flaskan med sportdryck från +watt och pissade så jag blev så lätt som möjligt. Oklart varför jag ens sprang med ryggsäck, kanske berodde på att det var en the eXplorer från Wilja Labs.

På eftermiddagen stakade jag en sväng på mina 3;or och körde till Ås, sen vidare till Önsjön via Dille och sedan hem. Siffror från passet var följande:

  • Tid: 2:02:09 min
  • Distans: 37,25 km
  • Snittfart: 18,3 km/h
  • Snittpuls: 126 (65 %)
  • Höjdmeter: 291 m

En vacker dimma som låg som en filt över Storsjön, dock riktigt kyligt längs vattnet idag, säkert närmare tio graders skillnad från vattnet och sen upp tio höjdmeter där typ jag bor.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *