Materialvård och söndagsträning med sällskap

Att det ska vara så svårt att se till och sköta sina rullskidor, tänkte göra en renovering och koll redan tidigt i höstas men blev inte av då och sen blev det inte av när rullskidsäsongen tog slut i slutet av oktober heller. Sen har man inte kollat igenom rullskidorna innan rullskidsäsongen drog igång heller, typiskt. Märke att ena hjulet var nära att skära idag så har bytt två lager så nu ska mina 4:or förhoppningsvis rulla en aning bättre (och snabbare?) igen och framförallt hålla så man kan rulla tryggt och säkert och slippa känna oro.

Två pass har jag genomfört idag på en och en halvtimme vardera med sällskap, vad mer kan man begära en söndag. Först rullade jag på mina 4:or med Konrad Mattsson Myhr som körde på 3:or, fick slita ont stundtals när det gick mer lättåkt, fungerade mycket bättre uppför. 25 kilometer blev det och 385 höjdmeter runt omkring på Frösön, dimmigt, kyligt och lite regn till en början innan det sprack upp men var väldigt kvavt, dock vindstilla även idag. 141 ( 72 %) landade tillslut snittpulsen på, något högre än normalt men det har sina förklarliga skäl.

På eftermiddagen var jag ute och sprang i den tuffa terrängen på/vid/runt Östberget med Gunnar Hammarberg, två ganska korta drag uppför i Gunnars tempo blev det där jag hade 156 (80 %) på det draget jag klockade av, förutom det så var det lugnt och snittpulsen landade på 126 (65 %).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *