2x Hovfjället

Årets första diagonal på rullskidor.

För två år sedan exakt, så tog jag mina första (och hittills) världscupspoäng när rullskidvärldcupen gick i Torsby och jaktstarten sista dagen uppför Hovfjället så hade jag 22:e bästa tid. Den gången tävlingshjul, idag på 3:or med gynnsamma förhållanden. Det var 17 grader, svag vind (hade både med- och motvind) och torr asfalt. Har kört på 3:or en gång förut när jag var här för tre år sedan med Parasportlandslaget, den gången åkte jag ett tröskeldrag på 30:02 minuter, idag med samma intensitet så hade jag först 30:08 minuter, då jag bara körde stakning. andra draget uppför hade jag 28: 53, då ändvände jag även benen. Bästa tid på 2:or har jag haft 26:55 minuter, så dagens insats var bra. Backen är 7,2 kilometer lång, 390 höjdmeter och 25 fallmeter. 

Dagens förutsättningar var inte de mest gynnsamma, jobb från kl: 4 och sedan bilresa i sex timmar. Lägg då till med minimal uppvärmning ( nio minuter) innan jag brakade iväg på första draget som endast var stakning. Det gick förvånansvärt bra, stod nästan still i någon brant i mitten men annars hyggligt tryck i stakningen. Jag tro det var en bra tid att få i enbart stakning. Andra draget så använde benen, kom på i början (när jag bara stakade) att jag har ju inte kört diagonal på rullskidor sedan oktober förra året. Vingligt var bara förnamnet men kunde åka avslappnat åtminstone, så helt illa var det inte. Att köra tröskel är ganska bekvämt, kändes så även idag och det kändes som man hade en del till att ge. Hade nog varit styvt att åka två minuter snabbare och slå mitt rekord som jag har på 2:or, även om jag åkte på 3:or idag. 

  • Tid: 30:08 min – Snittpuls: 169 (87 %)
  • Tid: 28:53 min – Snittpuls: 168 (87 %)

Tror jag åkte ungefär lika fort första 1/3 delen, men sen gick det klart lättare att sprätta på benen. Stort tack till Therese som körde ner mig så jag kunde genomföra passet. Imorgon väntar Tossebergsklätten. 

Bilder

Gällivarehäng idag, blir så när man envisas sig köra med S i allt, då menar jag allt som jag har på mig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *